Gemeenten vragen aandacht voor overlast Schiphol

Bollenstreek – Gemeenten in de Bollenstreek vragen met andere gemeenten die iets verder van Schiphol liggen aandacht voor de groeiende overlast van het vliegverkeer.

In een brief vragen zij minister van Nieuwenhuizen om een gesprek. In de besluitvorming rond de toekomst van Schiphol wordt door de minister overlegd met gemeenten die direct grenzen aan Schiphol. Maar ook in de gemeenten die iets verder weg liggen, zoals Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk is de problematiek groot. Met veel vliegbewegingen zijn er bijna geen rustmomenten meer, wat hinder en gezondheidseffecten oplevert voor de bewoners van dit gebied. De gemeenten in dit zogenoemde “buitengebied” willen daarom ook worden gehoord in de besluitvorming.

Zeker als het aantal vliegbewegingen nog verder toeneemt.

2 REACTIES

  1. Klagen over Schiphol is hot, slaap prima en heb ook mijn rustmomenten, vliegtuigen worden steeds stiller, blijven we nu dan maar met z’n allen thuis, of pakken we als alternatief de auto, ik denk het niet???? dan ook niet zeuren!

  2. Bij de wijziging van vliegroutes ongeveer 25 jaren geleden had ik al gewaarschuwd voor het opkomende “sluipmoordenaar” van vliegtuiglawaai. Als ex-inwoner van Zwanenburg deelde ik mijn ervaring met mede bewoners in de Bollenstreek. Halaas werd er toen geen actie ondernemen. Lokale bestuurders zijn te laat wakker geworden vrees ik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in