Noordwijk – De gemeenteraad heeft ‘Wet voorkeursrecht gemeenten’ opgelegd op meerdere percelen van Bever Holding. Dit gebeurde tijdens een inderhaast ingelaste raadsvergadering op vrijdag 20 november. Daarmee is de raad het eens met een eerder voorstel van B & W.

Het gaat om de volgende percelen: Koningin Wilhelminaboulevard 3: het zogenaamde ‘Gat van Palace’, Parallel Boulevard 7: ‘Esplanada’, Zeereep 1: de locatie van het voormalige Zinger-hotel,  Zeereep 2 en 3: twee onbebouwde percelen en Schoolstraat 40a: de locatie van de voormalige drukkerij Dekker. Wethouder Roberto ter Hark lichtte kort toe: ,,Deze bekrachtiging is in het belang van de gemeente Noordwijk.’’

De dag ervoor vond een besloten vergadering plaats, waarbij de raadsleden geïnformeerd werden over de reden van deze maatregel. Eric Berg (Lijst Salman Noordwijk) liet weten: ,,We zijn tegen. Dit wordt inderhaast gedaan, zeker met de aangekondigde executieveiling in het vooruitzicht.’’ Zijn partij was samen met de PvdA de enige, die tegen waren. Dick Gutlich (D66) verwoordde het gevoel van de overige partijen: ,,Het is in het belang van de gemeente, dat Noordwijk haar invloed kan uitoefenen op de ontwikkeling van deze plekken.’’

Met de maatregel zorgt de gemeente Noordwijk er voor dat bij verkoop de eigenaar de gronden eerst aan de gemeente moet aanbieden. De percelen maken deel uit van een toekomstige executieveiling.

6 REACTIES

 1. En wie gaat dat betalen alle Noordwijkers die er niks aan hebben parkeerplaatsen en grote hotels en de burger maar wachten op een huis .OZB met vele % omhoog .En als het financieel mis gaat zijn de vogels gevlogen .En de burger zit met de schulden we zullen het zien.

 2. Met welk geld gaat de gemeente dit allemaal betalen, heeft de
  burgemeester en de wethouders en de gemeenteraadsleden samen
  zoveel geld op hun prive bankrekeningen staan ?
  Of gaan ze weer mooi weer spelen van het geld van de burgers ?
  Als dit zo is vind ik het schandalig.

 3. Het raadsbesluit was iets anders dan eerder gecommuniceerd. Lijst Salman Noordwijk is niet tegen het opleggen van een WVG voor de locatie aan de Schoolstraat in Noordwijk. Die locatie is geen onderdeel van de aangekondigde executieveiling en is een goede plek voor sociale woningbouw voor de inwoners van Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in