Nieuwbouwwijk Offem Zuid

Noordwijk – De gemeente ontvangt boetegeld wanneer bouwers het afgesproken aantal sociale huurwoningen binnen een project niet bouwen. Zij storten daarvoor vanaf nu 75.000 euro per niet-gebouwde woning.

Het onderwerp werd dinsdag tijdens de raadsvergadering besproken. De raad boog zich over de vraag of het bedrag niet hoger moet zijn. De gemeenteraad ging alsnog akkoord met het oorspronkelijke voorstel van een boete van 75.000 euro met de toezegging van wethouder Eberharter het onderwerp bij de nieuwe Woonvisie najaar 2023 opnieuw te bespreken.

6 REACTIES

  • Ik ben ook erg benieuwd naar het antwoord op die vraag.
   Bovendien vind ik dat een bouwer gewoon het afgesproken aantal betaalbare woningen moet bouwen en dat niet moet kunnen “afkopen”. Wat hebben afspraken dan voor zin? Zo komen we nooit ruimer in ons “sociale jasje” te zitten…

 1. De gemeente heeft op deze manier van boetegeld nog voordeel ook, het zou beter zijn om de bouwers
  die hun afspraken niet nakomen een paar jaar in de gevangenis te stoppen of nooit geen bouwproject meer
  te laten uitvoeren in Noordwijk.

 2. Het is toch een corrupte bende ik hoop het niet maar er komt een tijd dat die aannemers op hun blote knieën vrage of ze een huis mogen bouwen .Dit is toch echt van de gekke.En alles zit maar ja te knikken zo komen de gewone mensen toch nooit aan een huis .Als deze periode lang duurt worden er ook geen dure huizen meer verkocht .Wie heeft het nu voor het zeggen de gemeente of een .aannemer. En waar gaat die 75000 eur naar toe naar een niets zeggend project .Of de algemene middelen .

 3. Dus is de grote winnaar maar 75000 armer en blijft de sociale bouw nog steeds de verliezer. Beter zou zijn, dat te kort gebouwde sociale woning worden gevorderd uit de te veel gebouwde dure woningen, dus toegewezen als sociale woning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in