Teylingen – Hondenbezitters in Teylingen kunnen gerust zijn: de hondenbelasting in hun gemeente komt er definitief niet.

Wat al duidelijk was vóór de begrotingsvergadering van donderdag, was dat niemand in de Teylingse gemeenteraad er iets voor voelde om het voorstel van B&W om hondenbelasting in te voeren over te nemen. Dat dit een gat sloeg in de financiële dekking van de begroting werd daarbij voor lief genomen. Volgens D66-fractievoorzitter Fred Koot hoeven hondenbezitters niet te worden gestraft voor hun goede gedrag, zoals het opruimen van hondenpoep. Ook de overige fracties wilden de hondenbezitters niet zwaarder belasten, waardoor een amendement waarin de hondenbelasting werd afgewezen unaniem door de raad werd aangenomen.

De voorzieningen voor honden, zoals de depodogs, de poepzakjes en de uitlaatplaatsen, zullen ook in het vervolg uit de algemene middelen worden betaald, net als nu het geval is. 

6 REACTIES

  1. Gemeente Lisse! Jullie kunnen hier ook een voorbeeld aan nemen. Onzin belasting! Laat iedereen in de gemeente voor alle lasten opdraaien!

  2. Wel graag koppelen aan een vergunningssysteem voor het hebben van een hond. En daarmee doel ik op het hebben van voldoende geld om een huisdier te houden plus voldoende ruimte dus geen hond op drie hoog in een flatje en dan het baasje de hele dag weg dat is dieren mishandeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in