Gemeenteraad wil opvang vluchtelingenkinderen

Foto PB

Teylingen – De gemeenteraad van Teylingen heeft woensdag uitgesproken dat men zich aansluit bij de zogenaamde ‘Coalition of the willing’.

Door het aannemen van een motie daarover geeft de gemeenteraad aan dat men in de richting van het kabinet een signaal wil afgeven dat er in de gemeenteraad van Teylingen draagvlak is voor de opvang van verweesde vluchtelingenkinderen die zich momenteel in Griekse opvangkampen bevinden. De raad wil in overleg met daartoe geëigende instanties de mogelijkheden bekijken om een aantal van die kinderen op te vangen.

Volgens de VVD en Trilokaal diende de motie niet te worden aangenomen omdat het om een onderwerp gaat waarover niet de lokale politiek zich moet uitspreken, omdat het een landelijke aangelegenheid betreft. Zij vinden dat dit onderwerp thuishoort in de Tweede Kamer. Toch stemde Trilokaal-raadslid Sandra Jasperse uiteindelijk vóór de motie.

1 REACTIE

  1. Landelijk probleem dat een maand geleden al is opgelost door kabinet. Dit is dan ook een keiharde schop tegen Den Haag. Straks ook afwijken van coronabeleid? Ik had gemeenteraad van Teylingen hoger ingeschat. Wat wordt de volgende stap? Wereldpolitiek? We zien de afstraffing wel met de volgende gemeente-samenvoeging. Onderstaand wat achtergrondinformatie. Mening mag je zelf bepalen. Daar gaat dit niet over. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1335307462/miljoenen-naar-griekse-migrantenkinderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in