Dit is een serie van reportages en artikelen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De BO gaat langs bij ondernemersverenigingen, sportclubs, wijkverenigingen en nog veel meer. De komende twee weken plaatsen wij reportages en artikelen uit elke gemeente in de Bollenstreek: Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen.

Voorzitter Vincent van Stijn is bijna 50 jaar lid van atletiekvereniging de Spartaan in Lisse en hij is sinds kort voorzitter. De gemeenteraadsverkiezingen zijn belangrijk voor de atletiekvereniging, omdat de gemeente een belangrijke samenwerkingspartner is. De baan is van de gemeente, maar de opstallen zijn van de Spartaan zelf. De gemeente is nodig voor vergunningen, evenementen en de toegang en parkeerplaatsen. Dus zij spelen een grote rol, aldus van Stijn. De Spekkelaan is daar een voorbeeld van.

De gemeente heeft besloten het te gaan herinrichten zodat het veiliger wordt voor fietsers. Daar is de Spartaan erg blij mee. Veiligheid is belangrijk voor de vereniging. Er is toegezegd door de gemeente dat zij ook inspraak hebben in de plannen rond de Spekkelaan. Hij zoekt zelf actief het contact met de verantwoordelijk wethouder en raadsleden.

Een droom van de Spartaan en van Van Stijn is de verbreding van de sprintbaan. Dat zijn nu zes banen en ze willen graag dat dit acht banen worden. Het klinkt als een klein verschil, maar dat is het niet aldus Van Stijn. Als deze verandering er komt betekent het dat de Spartaan nationale kampioenschappen mag organiseren. Het is bijna 20 jaar geleden dat het laatste plaatsvond bij de atletiekvereniging. Van Stijn hoopt dat dit geregeld kan worden met het nieuwe college.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in