Dit is een serie van reportages en artikelen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De BO gaat langs bij ondernemersverenigingen, sportclubs, wijkverenigingen en nog veel meer. De komende twee weken plaatsen wij reportages en artikelen uit elke gemeente in de Bollenstreek: Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen.

Het Welzijnskwartier in Lisse houdt zich bezig met de ondersteuning en begeleiding van jongeren. Jonna Wortman is sociaal werker voor het Welzijnskwartier. Zij willen graag een plek creëren waar jongeren zich thuis voelen en hulpvragen kunnen stellen, dit is heel belangrijk vindt Wortman, zeker in de nasleep van de coronacrises.

Jonna Wortman staat voor jongerencentrum ‘De Greef’ in Lisse aan de Greveling. Het is een fijne plek waar tieners terecht kunnen. Het Welzijnskwartier organiseert activiteiten hier om jongeren van de straat te houden. Het plan van de gemeente is om een appartementencomplex te plaatsen op de plek van de huidige Greef. Het leeft best wel erg onder de jongeren zegt Wortman. Ze zijn bang dat ze geen eigen plek meer hebben.

Welzijnkwartier Lisse is in gesprek met de gemeente over de nieuwe locatie van een jongerencentrum. Zij vindt dat ze goed in contact staat met de raadsleden en verantwoordelijk wethouder, Jeffrey van Haaster. Dus de verwachting is wel dat er op termijn een mooi nieuw jongerencomplex komt in Lisse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in