Dit is een serie van reportages en artikelen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De BO gaat langs bij ondernemersverenigingen, sportclubs, wijkverenigingen en nog veel meer. De komende twee weken plaatsen wij reportages en artikelen uit elke gemeente in de Bollenstreek: Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen.

Hans van Schie, penningmeester van de Ondernemersvereniging Hillegom, kijkt met spanning naar de gemeenteraadsverkiezingen halverwege maart. Hij is voornamelijk benieuwd of er echt wat gaat veranderen binnen de politiek. Het is opmerkelijk in Hillegom dat drie van de zeven partijen in totaal lokale partijen zijn, ‘redelijk uniek’, aldus Van Schie.

Van Schie wil met de nieuwe raadsleden en wethouders in gesprek blijven om de samenwerking te verbeteren tussen ondernemers en politiek. Voor de ondernemers is het belangrijk dat het dorp goed bereikbaar blijft. Denk daarbij aan voldoende winkelaanbod en gratis parkeren. Daarnaast is woningbouw belangrijk voor de inwoners van het dorp. Die mensen heb je nodig om je dorp levend te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in