Dit is een serie van reportages en artikelen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De BO gaat langs bij ondernemersverenigingen, sportclubs, wijkverenigingen en nog veel meer. De komende twee weken plaatsen wij reportages en artikelen uit elke gemeente in de Bollenstreek: Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen.

Stichting Bescal is opgericht door de gemeente met als taak om de sociaal en culturele accommodaties van de gemeente Lisse te beheren en de exploiteren. Voorzitter Karin Spaans vertelt dat het gaat om vijf gebouwen, Floralis, t Poelhuys, de Beukenhof, de Greef en de Engelenburcht. In die gebouwen zitten meer dan 50 verenigingen en organisaties die heel veel activiteiten uitvoeren in de gebouwen.

Stichting Bescal heeft moeilijke jaren achter de rug in de coronacrisis, er was weinig te doen. Ze hebben wel nauwlettend de persconferenties gevolgd zodat ze de gebouwen konden gebruiken als er versoepelingen waren. Spaans is super blij en opgelucht dat alles weer mag en kan.

Bescal wil verder gaan inzetten op duurzaamheid van de gebouwen. Spaans denkt daarbij aan het leggen van zonnepanelen op de gebouwen, dit levert uiteindelijk ook geld op denkt zij. De grote wens van Bescal is dat er genoeg ruimte blijft voor alle activiteiten in de gemeente Lisse. ‘Het verenigingsleven is heel belangrijk’, het is een goed middel in de strijd tegen eenzaamheid en om mensen gezond te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in