Noordwijk/Noordwijkerhout – Het beschikbaar stellen van 3,3 miljoen euro voor het verbouwen van de gemeentehuizen van Noordwijk en Noordwijkerhout is nog geen gelopen race. Dinsdag vergaderde de raadsgroep die over fusiezaken gaat. Deze afvaardiging van de beide gemeenteraden vindt dat het bedrag voor de verbouwing naar beneden kan omdat een huidige, derde locatie aan de Goohorstlaan wordt afgestoten en een nieuwe manier van werken ook besparingen kan opleveren. Een bedrag van 2,1 miljoen zou genoeg zijn. Vooral de partijen uit Noordwijk en NZLokaal uitten kritiek. De Noordwijkerhoutse collegepartijen waren positiever. Omdat er nu onvoldoende steun is voor het voorstel van beide colleges, wordt er donderdag verder over gesproken. Dat gebeurt echter niet meer in een openbare, maar besloten vergadering. Er is haast bij, want in september zouden de werkzaamheden moeten starten.

6 REACTIES

  1. Wat mogen de gewone burgers niet weten?
    Oja , wie gaat dat uiteindelijk betalen ? de burger toch die verder zijn mond moet houden .
    Ik ga nooit meer stemmen want de politici bestelen je allemaal !!

  2. Volgende week (28 juni) is er een openbare raadsgroepvergadering over de tijdelijke huisvesting. Vanavond, 21 juni, gaat het om een besloten informatiebijeenkomst over de financiën van het voorstel tijdelijke huisvesting. Het gaat dus om de bedragen die worden uitgetrokken voor de verbouwing van twee gemeentehuizen. Als je dit in de openbaarheid zou bespreken, dan kunnen aannemers kennisnemen van deze bedragen. Dat kan de prijs opdrijven bij de aanbesteding. De gemeente wil vermijden dat de kosten hoger uitpakken.

  3. @team communicatie : u bedoelt die ‘geheime’ bedragen die in het artikel hierboven openlijk worden besproken ? Leuke poging tot spinnen maar helaas niet goed genoeg. De burgers van Noordwijkerhout zaten niet op die fusie te wachten en de geldverspilling van de laatste tijd laat zien dat ze gelijk hadden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in