Bollenstreek – In een brief aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben gemeentes binnen de Duin- en Bollenstreek duidelijk gemaakt dat het verzoek van Schiphol om buiten de regels baanwerkzaamheden te verrichten, niet rechtvaardig is. De gemeentes zijn bang dat meer vliegverkeer op de, tijdens onderhoud, aangewezen Kaagbaan voor een vermindering van leefomgevingskwaliteit zal zorgen.

Schiphol heeft het ministerie gevraagd om tijdens de onderhoudsperiode in 2023 af te kunnen wijken van de standaardregels in het Luchthavenverkeersbesluit Schiphol over baan- en routegebruik.

In de brief laten de gemeentes weten bang te zijn voor een verminderde leefomgevingskwaliteit door een overbelaste Kaagbaan. Omdat het onderhoud een jaarlijkse procedure is, heeft Schiphol genoeg de tijd gehad om werkzaamheden, die binnen de regels vallen, in te plannen, aldus de gemeentes. Volgens hen moet Schiphol, als de onderhoudswerkzaamheden niet binnen de gegeven regels plaats kunnen vinden, tijdelijk werken met een verminderde capaciteit.

2 REACTIES

  1. Hellemaal gelijk die pokke herrie om 4 uur begint het al tot s nachts 1 uur dan gaat er een weg die hoor je in Engeland nog .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in