Archieffoto Eline van Egmond

Lisse/Hillegom/Teylingen – De werkdruk in de samenwerkende gemeentes Lisse, Hillegom en Teylingen is hoog. Niet alleen door extra taken, zoals de opvang van Oekraïners, maar ook doordat er een hoger ziekteverzuim is dan normaal en er veel vacatures open staan.

Woensdag deelden zowel commissieleden als de burgemeester van Lisse hun begrip voor de problematiek. Een voorstel om de ambtenaren extra te waarderen door ze in een hogere salarisschaal te plaatsen kon niet meteen op steun rekenen van het college. “Wij durven die begrotingswijziging niet aan u voor te leggen,” antwoorde burgemeester Spruit.

3 REACTIES

  1. Is al sinds de vorming van HLT Samen per 1-1-2017 zo. Extreem hoge werkdruk en verziekte werksfeer. Heel zonde, was bij de afzonderlijke gemeenten niet het geval.
    Leuk voor de bühne, maar niet voor de ambtenaren.

    • Ik weet niet hoe de sfeer bij mijn vorige werkgever(Hillegom) nu is, maar toen ik met FPU ging in 2011 was het prettig werken. Meningsverschillen heb je altijd wel. Af en toe spreek je nog wel eens een oud collega die na 2017 met pensioen is gegaan en oud collega’s die er nog werken. De gepensioneerden zijn blij dat ze weg zijn. Van de nog werkenden zijn er verschillende die niet erg enthousiast zijn. Dat moet toch genoeg zeggen.
      Waar ik vooral nieuwsgierig naar ben en wat de politiek mijns inziens eens goed moet onderzoeken, zijn we er als gemeente financieel beter van geworden, is de kwaliteit van het werk beter geworden etc.

  2. Ben ik helemaal mee eens,bij de vorige vorming in 2006 met Voorhout naar Teylingen ging het wel goed, dat was overzichtelijk met een bestuur maar met HLT is het te omslachtig met drie besturen, en zeker niet leuk voor het personeel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in