Noordwijk – Het woonwijkje aan de Losplaatsweg blijft de politieke gemoederen bezighouden. Wethouder Theo Alkemade is volop in gesprek met projectontwikkelaar Van der Wiel en bedrijfspandeigenaar Van Haarlem. Dat liet Alkemade donderdagavond weten tijdens de vergadering van de commissie Ruimte, naar aanleiding van een vraag van Bruisend Noordwijk-raadslid Jaap de Moor.

Vrijdag vindt het derde gesprek plaats tussen Alkemade en Van der Wiel. De wethouder hoopt, dat Van der Wiel een toezegging op papier wil doen, dat hij sociale woningen gaat bouwen op Bronsgeest. De geplande 24 sociale woningen aan de Losplaatsweg lijken er namelijk niet te komen.

In de tussentijd heeft Van Haarlem al een juridische brief aan de gemeenteraad gestuurd. Alkemade gaf aan, dat de gemeente de hele situatie goed in de gaten houdt, bijvoorbeeld waar het gaat om het verkeer en of het aantal parkeerplaatsen voldoende is.

3 REACTIES

  1. Waarom heeft de gemeente geen enkele sociale huurwoning gebouwd op de eigen gemeente grond aan de losplaatsweg?
    Deze grond was in eigendom van de gemeente; echter deze heeft de grond verkocht aan een ontwikkelaar zonder dat er één sociale huurwoning voor is gebouwd!

  2. Ze willen dat goedkope publiek gewoon niet in het dorp hebben, die mogen achteraf gaan wonen, het liefst naast de beerput op de Achterweg. Of in ieder geval zo ver mogelijk van het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in