Op het Verloopterrein moeten binnenkort extra parkeerplaatsen komen

Noordwijk – De gemeenteraad steunt de verplaatsing van de Vomar supermarkt van de Bomstraat naar de Maarten Kruytstraat.

Dat bleek gisteravond tijdens een commissievergadering. Raadslid Brink (PUUR) constateerde: ,,Naast de supermarkt komen 42 woningen en komt er ruimte voor herontwikkeling op het Jan Kroonsplein.’’ Omwonenden aan de Maarten Kruytstraat maken zich onder meer zorgen over parkeerruimte.

Wethouder Roberto ter Hark verwacht, dat op het Verloopterrein in de zomer extra parkeerplekken gerealiseerd worden. ,,We gaan er van uit dat er voldoende parkeerplaatsen overblijven om bewoners in hun parkeerbehoefte te voorzien.’’ Tijdelijke parkeerplaatsen, die nu nog gebruikt worden, gaan verdwijnen. Ter Hark: ,,Het is goed dat we inwoners informeren dat parkeerplaatsen verdwijnen en dat we op zoek gaan naar vervangende parkeerplaatsen.’’

6 REACTIES

 1. Nou ik zou maar niet teveel op mnr Ter Hark rekenen.Want die zit er nog wel eens naast .Eerst op zoek en dan pas de parkeer plaatsen weg halen .Een maal weg komen ze er nooit meer bij parkeer plaatsen zat voor toeristen maar Voorde eigen bewoners die moeten het maar uit zoeken .Miljoenen uitgegeven aan parkeer plekken maar niet voor de Noordeijkers .

 2. Als je op de hoek Nieuwe zeeweg en Duinweg dat sportveld weghaalt (wordt toch niet veel gebruikt) er een parkeergarage van 2 lagen zet kan je honderden auto’s kwijt.
  Inrit en/of uitrit Nieuwe zeeweg en van Panhuisstraat. Groen eromheen en klaar is Noordwijk zee. Hoe moeilijk kan het zijn?

 3. Waar je ook komt in Noordwijk overal nemen de dagelijkse parkeerproblemen toe. Met ernstige parkeerproblemen rond de Hoofdstraat en de kern van Noordwijk Binnen.
  Er moet een structurele oplossing komen. Stoppen met bouwen als er niet voldoende parkeerruimte gecreëerd kan worden
  Niet achteraf kijken of er vervangende parkeerplaatsen gevonden kunnen worden, want het is vol, die zijn er niet.
  Luister naar de bewoners want zij zijn het beste op de hoogte van alle parkeerproblemen, omdat men hier dagelijks mee geconfronteerd wordt,
  en hebben vaak goede ideeën voor structurele oplossingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in