Zeegezicht van Hans Berkhout

Noordwijk – Het Genootschap Oud Noordwijk (GON) krijgt de kans om haar collectie uit te breiden. Het gaat om werken van verschillende kunstenaars die een band hebben met Noordwijk. Om dit te kunnen realiseren is het GON een crowdfunding gestart.

De aan te kopen verzameling bestaat onder andere uit tien afdrukken van houtsneden van Oswald Wenckebach, het bronzen beeld ‘Jokkebrok’ van Maja van Hall, een mahoniehouten sculptuur van Lo Molenaar en een zeegezicht van Hans Berkhout.

De actie moet 3500 euro opbrengen. Donaties lopen via voordekunst.nl.  

3 REACTIES

  1. Ze hebben 2 november 2021 een schenking €1,5 miljoen gekregen van de familie Heineken (Leidsch dagblad ). had het daarvan niet gekocht kunnen worden. ?

  2. Geachte heer Van der Niet,

    Het door de familie Heineken geschonken bedrag is gereserveerd voor de nieuwbouw van het museum. De mogelijkheid om de collectie met een aantal werken aan te vullen is een incidentele buitenkans die wij als collectiebeheer niet wilde laten lopen, maar waar niet direct geld voor beschikbaar is binnen het Genootschap. Het is natuurlijk verleidelijk om de gift te gebruiken voor allerlei andere zaken, maar ik denk dat het verstandig is van het bestuur om dit geld te reserveren voor een nieuw museum. Gelukkig zijn de giften en reacties die binnenkomen via https://www.voordekunst.nl/projecten/12585-buitenkans-aankoop-beeldende-kunst hartverwarmend en hopen we het bedrag eind van deze maand binnen te hebben.

    vriendelijke groet,
    Tim Verplancke, collectiebeheer GON

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in