Teylingen – Wethouder Heleen Hooij gaat opnieuw in gesprek met verenigingen over de inzameling van oud papier in de gemeente Teylingen.

Het college van burgemeester en wethouders had voorgesteld om de huis-aan-huisinzameling van oud papier door verenigingen per 1 januari aanstaande geheel te vervangen door het inzamelen in papiercontainers. Het bedrijf dat de inzameling verzorgt had deze begin vorig jaar al stopgezet als gevolg van het uitbreken van de coronapandemie. Later liet het bedrijf weten dat men niet langer met vrijwilligers van verenigingen wilde werken voor het ophalen van het oud papier. Voor het college was dat aanleiding om naar alternatieven te kijken. De ophalende verenigingen voelden zich echter overvallen door het B&W-besluit om voortaan in te gaan zamelen door middel van containers. B&W had dit onvoldoende gecommuniceerd met de verenigingen, zo bleek woensdag tijdens de vergadering van de raadscommissie DEB. Marcel Floor en Albert Vink spraken daarover in namens respectievelijk muziekvereniging Sint Cecilia uit Voorhout en voetbalvereniging Teylingen uit Sassenheim. Zij hekelden het in hun ogen eenzijdig door B&W genomen besluit.

Raadslid Paul Witteman (PvdA) noemde de gang van zaken “een communicatieblunder” van B&W. Hij wil dat het college alsnog met de verenigingen in gesprek gaat en met een nieuw voorstel komt. Ook de andere fracties hadden de nodige kritiek op de gang van zaken en de wijze waarop B&W met de ophalende verenigingen is omgegaan. Frans van Swieten (Trilokaal) wees er op dat de oud papier inzamelende verenigingen sowieso inkomsten gaan mislopen vanwege de invoering van de Ja/Ja-sticker per 1 januari aanstaande. Daardoor zullen er immers minder reclamefolders verspreid gaan worden. Wethouder Hooij liet weten dat zij volgende week al in gesprek gaat met de verenigingen die oud papier inzamelen. Later komen ook andere verenigingen aan de beurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in