Foto: PB

Warmond – Er komt een gesprek tussen de eigenaar van Huize Gerto aan de Oranje Nassaulaan in Warmond, bewoners van de Narcissenhof en de gemeente Teylingen. Dat heeft wethouder Marlies Volten dinsdag laten weten tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte.

Aanleiding voor het gesprek is de overlast die bewoners van woningen aan de Narcissenhof zeggen te ondervinden van huurders van kamers in Huize Gerto. De kwestie speelt al vele jaren, en is onlangs weer actueel geworden doordat de eigenaar van Huize Gerto het aantal kamers voor de verhuur uitbreidt. De omwonenden vrezen dat de overlast daardoor groter wordt, zoals meer parkeeroverlast op hun woonerf. Ook is er onduidelijkheid over het juiste adres van de verhuurde kamers. Hoewel deze kamers deel uitmaken van Huize Gerto aan de Oranje Nassaulaan, hebben de kamers een eigen adres aan de Narcissenhof. Omdat dit moeilijk te vinden is worden bewoners van woningen in de Narcissenhof om de haverklap lastiggevallen door pakket- en maaltijdbezorgers en taxichauffeurs die bij hen aanbellen om te informeren naar het juiste adres. Klachten hierover van de bewoners aan zowel de gemeente als de eigenaar van Huize Gerto zouden niet goed worden opgepakt, aldus de bewoners.

Raadslid Dion Piket van Progressief Teylingen heeft het al eerder opgenomen voor de bewoners van de Narcissenhof en heeft het college opgeroepen om in gesprek te gaan met de eigenaar van Huize Gerto en de omwonenden. Wethouder Volten heeft nu laten weten dat ook zij het een goed idee vindt om een gesprek te organiseren tussen de eigenaar, omwonenden en de ambtelijke ondersteuning van de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in