‘Gevaarlijke situaties op Wasbeekerlaan’

Foto Google Streetview

Sassenheim – VVD-raadslid Frank Beijk wil dat de gemeente optreedt tegen vrachtwagens die zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties op de Wasbeekerlaan in Sassenheim.

Aan de Wasbeekerlaan zijn veel bedrijven gevestigd. Daarnaast wordt de laan door zowel het busverkeer als veel fietsers gebruikt voor de route naar station Sassenheim. Volgens Beijk parkeren veel vrachtwagens momenteel op de Wasbeekerlaan om te laden en te lossen bij de bedrijven, soms met gebruik van steekwagentjes. Dat neemt veel ruimte op de laan in beslag, waardoor busverkeer en fietsers moeten uitwijken. Als gevolg daarvan ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties, volgens het VVD-raadslid. Hij wil dat de gemeente daartegen gaat optreden. Volgens Beijk moet het laden en lossen niet op de openbare weg, maar gewoon op het eigen terrein van de bedrijven plaatsvinden.

Wethouder Heleen Hooij (Trilokaal) is het met Beijk eens dat de nu bestaande situatie ongewenst is. Volgens haar zijn fietsers regelmatig vogelvrij op de Wasbeekerlaan, zo liet zij maandag tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte weten. Ze gaat kijken wat er gedaan kan worden om de onveilige verkeerssituaties op te heffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in