Noordwijk/Noordwijkerhout – Vijf politieke partijen roepen op om op jonge kandidaten te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. Dat doen ze onder het motto: “Stem wijs. Stem niet grijs. Stem Jong!” De boodschap is afkomstig van Rosalie Bedijn (nummer 2 PvdA), Bas Knapp (nummer 3 VVD), Jordy de Mooij (nummer 3 CDA), Lisa Wouda (nummer 9 D66) en Maurice Knijnenburg (nummer 4 GroenLinks). De gemiddelde leeftijd in de huidige gemeenteraden in Nederland is 54 jaar. Veel jongeren vinden wellicht mede hierdoor, politiek – en zeker de lokale politiek – een saaie aangelegenheid. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen ging maar 66 procent van de mensen tussen de 18 en 24 jaar stemmen. En dat terwijl het algehele opkomstpercentage met 81,9 procent juist vrij hoog was.

3 REACTIES

  1. De lokale partijen hebben helaas geen ‘jonkies’ in hun Top10 staan, Fritzie. Die praten liever óver jongeren, dan mét jongeren. Die mogen bij de lokale partijen blij zijn met een plek #13, #27 of #43. Dat vinden wij ontzettend zonde! Want een goede jongere past perfect in een gebalanceerde fractie!

  2. Goed op de kandidatenlijsten van de lokale partijen kijken dan zie je wel beter. Er zijn zelfs jngere kandidaten bij betrokken, die mogen alleen nog niet op de lijst. Misschien toch maar een jongeren advies raad o.i.d. instellen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in