Gezinshuis Alas in Voorhout kan er komen

foto pb

Voorhout – De gemeenteraad van Teylingen heeft donderdag ingestemd met de bouw van gezinshuis Alas aan de Componistenlaan in Voorhout.

Gezinshuis Alas moet opvang gaan bieden aan moeders met een kind, die tijdelijk niet of minder goed in staat zijn om zelfstandig voor hun kind te zorgen. Direct omwonenden van het te bouwen gezinshuis hebben de nodige bezwaren tegen de bouw, onder andere tegen de plaats dicht bij de erfgrens waar het gezinshuis moet komen. Tot nu toe is overleg tussen de initiatiefnemer voor Alas en de omwonenden hierover vruchteloos gebleken. Alle partijen lieten weten sympathiek te staan tegenover de bouw van het huis. Maar CDA, D66, GroenLinks, Fractie Piket en Groen en Leefbaar Teylingen, de nieuwe partij van oud-D66-fractievoorzitter Fred Koot, pleitten voor uitstel van een besluit tot de volgende raadsvergadering om mediation alsnog een kans te geven. Dit voorstel kon echter niet rekenen op een meerderheid in de raad.

De fracties van de VVD, Trilokaal, D66, GroenLinks en PvdA stemden uiteindelijk voor het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen voor de bouw van gezinshuis Alas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in