Foto: Chris Kleijhorst

Noordwijk – Thomas Steenvoorden (Puur) vroeg dinsdagavond in de raadsvergadering aandacht voor de vele ongelukken op fietspaden langs de Herenweg met rood asfalt en spekgladde betonnen Stelconplaten.

Slachtoffers hebben geklaagd over het uitblijven van een schadevergoeding voor hun letselschade.

Wethouder Alkemade meldde dat er al letselschade is vergoed, maar een aantal ongelukken nog onderzocht wordt. Hij zei toe de fietspaden met rood asfalt of platen te onderzoeken en zo nodig op te ruwen.

8 REACTIES

 1. Dit is mij ook overkomen op de hoek Nwe Zeeweg/Duinweg, na een melding via Fixi kreeg ik de opmerking dat ik zachter moest rijden, hoe onbeschoft kan je reaeren naar de burger, als je weet dat je vanF de Duinweg voorrang moet verlenen, dus sowieso al langzaam rijdt en dit meermalen is gebeurd, actie vanuit de gemeente is tot op heden 0,0!!

  • Klopt Jan. Dat was ook de reden dat ik er vragen over heb gesteld aan de wethouder. Er zijn meer gevaarlijke stukken in de gemeente moet zijn verantwoording nemen.

 2. Ja dat weten die mannen niet want er is geen amtenaar die fietst van de hele bollenstreek is Noordwijk die ook het slechtste strooit met gladheid meer fietsen kunnen de mensen die naar dat gemeentehuis ook eens hun auto kwijt.Want nu staan ze al op de stoep ook wat eerst afgeschermd was met die mooie paaltjes .

 3. Dit verhaal wisten ze al in de zomer is nu nog niks aan gedaan .Dat bedoel ik nou . Er moet er zeker eerst een dood vallen . Hebben jullie hier geen versnelde procedure voor net als bij de Estec want als die bellen er zitten spionnen op de flats rond ons terein dan is dat zo geregeld. Als het maar duur engroot is dan kan alles

 4. Een goede tip voor de ‘klagers’ en uiteraard voor iedereen die fietsers een warm hart toedraagt: meld een gevaarlijke situatie voor fietsers ook bij de Fietsersbond afdeling Noordwijk via [email protected]. Regelmatig heeft de Fietsersbond overleg met de gemeente over zaken die voor fietsers van belang zijn. En, het moet gezegd: dat overleg is constructief en de gemeente is zeker bereid goede tips over te nemen en/of uit te voeren. Dat mag ook wel eens gezegd worden.
  Voor meer nieuws over de Fietsersbond Noordwijk zie Website: https://noordwijk.fietsersbond.nl/
  .

 5. Ik wist niet dat jullie bestonden nou dan is er nog zat te doen eerst de aanwijs bordjes voor fietsers een schoon maken . Ziet er niet uit .

 6. Beste Jan, de Fietsersbond Noordwijk is altijd blij met vrijwilligers die willen meehelpen om zaken die fietsers betreffen te realiseren. Vanuit de Fietsersbond kunnen we materialen verstrekken om de bordjes die u bedoelt en weet te hangen schoon te maken. U kunt zich aanmelden via mailadres [email protected]. Als u zich zou kunnen aanmelden kunnen we het nieuwe jaar goed (lees: schoon) beginnen. Wij wensen u fijne feestdagen en uiteraard geldt dit voor alle fietsliefhebbers.

 7. Leo als je fietspaden aanleg moet je ze ook onderhouden moeten daar altijd vrijwilligers voor hebben . Waar betalen de mensen belasting voor niet voor al die projecten die goud kosten in Noordijk gr Jan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in