Noordwijk/Noordwijkerhout – Aan de intocht van Sinterklaas in Noordwijk en in Noordwijkerhout doet dit jaar voor het eerst een Glutenvrije Piet mee.

De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Het hulpje van Sint voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije pepernoten. De Sint-intocht is voor deze kinderen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de pepernoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet vanwege kruimels op de handschoen.

De Glutenvrije Piet is te herkennen aan een wit/groen vlaggetje met het logo van Glutenvrij.nl erop. Kinderen die geen gluten verdragen kunnen op www.glutenvrij.nl een tekening downloaden om een vlag te maken. Met de vlag herkent de Glutenvrije Piet de kinderen. Het strooigoed dat de Glutenvrije Piet bij zich heeft, wordt vooraf verpakt in plastic zakjes, zodat er geen kruisbestuiving met het reguliere strooigoed kan ontstaan.

2 REACTIES

  1. De actie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging is super, maar toch ook even melden dat in Noordwijk de Ondernemers Vereniging als overkoepelende organisatie/sponsor direct adequaat actie heeft ondernomen toen ze hiervan hoorde en dat de commissie die de sinterklaas intocht in Noordwijk regelt ook direct serieus mee heeft gedacht om dit mogelijk te maken. Hulde voor alle betrokkenen, want er zijn weer een aantal kinderen die een geweldige intocht staat te wachten!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in