Beeld: Monitor

Noordwijk – Een goede burgemeester zou deze motie hebben ontraden. Dat zegt hoogleraar lokaal bestuur Marcel Boogers dinsdag in de Volkskrant over de motie waarmee donderdag tijdens de raadsvergadering geprobeerd werd CDA-raadslid Lenie Zoetendaal  tot de orde te roepen.

Zij had zich in het tv-programma de Monitor negatief uitgelaten over de woningmarkt in Noordwijk. Hoogleraar Boogers noemt het een kolderieke motie. “Een raadslid mag kritiek uiten, of het waar is of niet. Alleen de kiezer kan raadsleden wegsturen. Wel wekt de coalitie met de motie de indruk dat ze criticasters monddood wil maken”, aldus Boogers.

Klik hier voor het artikel in de Volkskrant.

Klik hier voor eerdere berichtgeving over dit onderwerp.

8 REACTIES

 1. Het moet niet zo worden dat het hier Poolse pratijken worden of net als in Turkijen mond dood maken geen krietiek of je gaat er uit .Raadsleden zouden veel meer van zich moeten laten horen ,Ga zo door Leny laat je niet afbluffen .

 2. Deze Coalitie, maar ook het College.
  Heeft zich in eigen voet geschoten… En ja wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten.

  • Je kan ook zien dat men zenuwachtig wordt daar een beetje bouwen hier wat neerzetten net als 4 jaar geleden toen had men een huis aan de Hogeweg gezet en ze waren begonnen met bouwen zei men
   ik ben echt benieuwd wat er van het armoedebeleid is over gebeleven .

 3. Wat een afgang weer. Politiek, maatschappelijk en juridisch. We staan er weer mooi op met onze zeven sterren. Het levert toch een gevoel op van: wie een kuil graaft voor een ander….

 4. Mevrouw Visser heeft met haar absurde motie precies dat gedaan wat volgens diezelfde motie van haar niet mocht: Noordwijk landelijk gigantisch te kakken gezet als een bananenrepubliek. Zij, en haar slippendragers (of moet ik zeggen vazallen) van Lijst Salman, D66 en PvdA/Groen Links hebben daarmee de goede naam van Noordwijk ernstig geschaad. Als zij haar eigen motie ook maar enigszins serieus neemt kan zij (en de heren van de andere partijen idem dito) voor haar goed fatsoen nog maar één ding doen: haar biezen pakken. Maar ja, daar zeg je wat. Puur Noordwijk en goed fatsoen…..

 5. tsja als iemand een onwelvallige mening heeft, dan verbied je dat gewoon. Las het artikel gisteren in de krant. Ongelooflijk, men snoert je gewoon de mond. Lijkt idd wel een soort dictatuur.

 6. Bijbouwen schiet zijn doel voorbij. De afgelopen jaren zijn appartementen en huizen in rap tempo opgekocht door particulieren en ondernemers.. Deze worden voor grof geld ( €1250 per week in de zomer is geen uitzondering) verhuurd aan toeristen. Per dag en per week. Hierdoor zijn meer eenheden aan de woningvoorraad onttrokken dan er de komende jaren bijgebouwd gaan worden. Hulde voor mevr. Zoetendaal die het probleem durft te benoemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in