Goede kans op doorgaan Strontrace

Beeld: Rose Marie Keijzer

Warmond – De organisator van de Strontrace, Zeilvaart College Workum, gaat er vooralsnog vanuit dat de Strontweek 2021, en dus ook de Strontrace, kan doorgaan.

Er wordt hard gewerkt aan het programma en ook aan alternatieven, mocht dat nodig zijn. Uiteraard allemaal volgens de dan geldende coronamaatregelen. Volgens planning start de Strontrace Workum-Warmond-Workum op maandag 18 oktober. Het definitieve besluit over het al dan niet doorgaan van de Strontrace wordt waarschijnlijk pas eind augustus genomen.

Het zeilschip De Verwisseling uit 1925, fanatiek deelnemer aan de Strontrace die jaarlijks Warmond aandoet, is begonnen aan een poging om de Friese Elfsteden te varen. Iets wat nog nooit iemand met zo’n schip heeft geprobeerd. De tocht startte donderdag op het Heegermeer. Zeilvaart Warmond draagt een steentje bij aan deze unieke poging door de track en trace te regelen zodat een ieder kan kijken waar het schip zich bevindt: www.stichtingzeilvaartwarmond.nl. Het schip moet meer dan 100 bruggen passeren en de motor mag uiteraard niet gebruikt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in