‘Goedkopere woningen op GOM-bouwlocaties’

Foto GOM

Noordwijk – De Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) moet niet alleen villa’s bouwen voor het behoud van 2.625 hectare bollengrond.

De Noordwijkse gemeenteraad nam dinsdagavond een voorstel aan, dat de GOM ook moet zorgen voor betaalbaardere woningen. De GOM heeft jaren geleden de opdracht gekregen om de verrommeling van het bollenlandschap tegen te gaan, waarbij bijvoorbeeld oude kassen worden geruimd. Als tegenprestatie mogen er dan kavels van 600 m2 komen voor de bouw van vrijstaande luxe woningen.

De politici, onder aanvoering van CDA, NZLokaal, VVD en Lijst Salman Noordwijk, vinden dat ‘hierdoor veel kostbare ruimte in beslag genomen wordt, waardoor de lokale woonbehoefte en woningdifferentiatie en daarmee ook de mogelijkheden tot het bouwen van woningen in het sociale en betaalbare segment beperkt wordt.’ Het college krijgt de opdracht om toekomstige GOM-bouwlocaties te vullen met woningen ‘die voldoen aan de lokale woningbehoefte’.

8 REACTIES

 1. Als ik dit en de vorige berichten lees, val ik bijna van mijn stoel. Onbegrijpelijk! En inderdaad om macht te behouden ga je de kiezers paaien. Wees eens eerlijk!

 2. Eindelijk gaan de ogen open van enkele wethouders. Al eerder heb ik voorgesteld om op de grond van de dure GOM villa’s sociale woningbouw te plegen of in ieder geval woningen welke voor Jan Modaal ook betaalbaar zijn. Ook Noordwijkers willen daar wel wonen. Noordwijk is een elite dorpje geworden waar voor de jeugd geen plaats is, al jaren niet. Kijk naar plan Duineveld, vreselijk lelijk plan wat helemaal niet past in Noordwijk, hier had men ook kunnen kiezen voor sociale woningbouw.
  Bouw de Bronsgeest vol met minimaal 60% sociale woningbouw, dat zou een goede daad zijn..

 3. Geen woorden maar Daden!
  Maar dat zal in de praktijk wel weer niet gebeuren met de alles overheersende GOM!
  Villa’s zullen er gebouwd worden want het is buiten de bebouwde kom en hier heeft de GOM monopolie.
  Ik zou zeggen rek de grenzen op van de bebouwde kom, zo kan de gemeente bepalen zonder tussenkomst GOM.
  Maar dat zal wel weer te kortzichtig zijn, of lastig en waarschijnlijk jaren en jaren duren….

 4. Sluit me graag aan bij vorige reacties. Het wordr als we niet oppassen hier een grote rechtse liberale bende. Voor de autochtone bevolking is geen plaats mee,r het verenigingingsleven is al grotendeels om zeep geholpen door dit beleid! De meeste van onze kinderen zijn weggepest, anders kan ik het niet noemen door dit beleid wat al jaren duurt. Het aantal rechtse stemmers in Noordwijk is al jaren lang aan de hoge kant. Duineveld is hier zo,n afschuwelijk voorbeeld van. Maar ik zou zeggen politiek ga vooral zo door met wind zaaien en STORM oogsten. Kijk wat er momenteel in dit land aan de hand is. Het 10 jarig beleid , ook wel Rutte doctrine genoemd met mede regerings partijen, nu en in het verleden, is hier schuldig aan. Maar straks mogen we weer stemmen. Ik zou niet meer weten op wie . Ja een ding weet ik zeker niet op Rutte. Kijk naar de afbraak in de zorg, onderwijs, politie, woningnood, bestrijding Corona crisis. Ja ik kan nog wel even doorgaan. En het onbegrijpelijke is RUTTE staat het hoogst in de peilingen!!!???. En dat met zoveel terrecht ontevreden mensen in de hierboven genoemde beroeps groepen, mensen, waar volgens mij ons land nog steeds uit bestaat die hun stinkende best doen om Nederland op de been te houden. Word wakker en vlug.

  • Landelijke politiek staat los van de plaatselijke politiek, heeft niets te maken met VVD, maar met de Noordwijkse vertegenwoordigers die niet de kwaliteiten hebben om te luisteren naar wat de kiezer daadwerkelijk wil en hierop door te pakken!

 5. Goed om de financiering van de #GOM tegen het licht te houden en om te kijken naar andere modellen om de ISG-doelen te bereiken. En daarnaast diezelfde ISG-doelen te herijken. http://Www.bruisendnoordwijk.nl heeft van harte ingestemd met deze motie. Kortom: college kan nu niet meer vrijblijvend achterover leunen en moet met initiatieven komen…”in volle verwachting klopt ons hart”….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in