(archieffoto Jaap van Duijn)

Bollenstreek – Een bollenkweker in Noordwijkerhout is ten einde raad. Hij heeft zich gewend tot het college van burgemeester en wethouders van alle gemeenten in de Bollenstreek.

De man heeft sinds drie jaar een eigen bloembollenkwekerij en is al enige tijd op zoek naar bedrijfsruimte en een stuk land om zijn bedrijf door te zetten. Hij komt echter nergens aan bod; volgens hem is de Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM) hier de reden voor.

,,Er is al niet veel aanbod en het aanbod dat er is, koopt de GOM voor huizenbouw. Of de schuur word gesloopt en het huis dat blijft staan, wordt ineens een burgerwoning. Dit zijn veelal verouderde bedrijven maar waren voor mij of collega startende kwekers prima bruikbaar geweest. Op deze manier wordt het onmogelijk gemaakt om als startende kwekers iets te kunnen kopen.’’ De kweker wil, dat de GOM ,,per direct stopt met het zogenaamd open maken van de Bollenstreek door overal schuren te slopen en burgerwoningen neer te zetten. Zodat startende kwekers ook weer aan bod komen.’’

1 REACTIE

  1. Ik geef deze man helemaal gelijk. Dit gemeentelijk gedrocht wat men GOM noemt verpest dit allemaal. En het resultaat steeds meer dure woningen voor kaptalisten die het vrije uitzicht voor de bewoners en de toeristen steeds meer belemmeren. En de hele streek meehelpen verpesten voor het genoegen van weinigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in