Een van de plekken die met behulp van het GOM is omgezet naar open landschap. (Foto: GOM)

Bollenstreek – De Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) maakt noodgedwongen een pas op de plaats als het over herstructurering van het buitengebied in de Bollenstreek gaat. Dat doet de GOM omdat de gemeenten bezig zijn met de evaluatie van een beleidsplan, de ISG genaamd, en dat de gemeenteraden dus een hernieuwde duidelijkheid moeten gaan geven aan de GOM, zoals ze het zelf noemen. De GOM is een uitvoeringsorganisatie van de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek die moet zorgen voor herstructurering en verbetering van het open landschap in de streek. Dat doen ze bijvoorbeeld door oude gebouwen te laten slopen. Het uitblijven van zekerheid over de toekomst zorgt dat investeringen zijn verminderd en de organisatie afgeschaald moest worden. Ze noemen in hun jaarverslag de productie over 2021 ‘bescheiden’.

6 REACTIES

  1. Prima actie en nooit meer opstarten. Deze organisatie durft met droge ogen te beweren dat hun werkwijze erop gericht is het OPEN LANDSCAP te verbeteren in de Bollen streek. Het tegen over gestelde is gebeurt en gebeurt nog steeds. Ze bouwen heel veel dure huizen op stukken grond die vroeger juist het open landschap in de streek bepaalden!!

  2. Randing verwoordt het goed. De hele GOM is een groot fiasco geworden. Het kost een vermogen en van de doelstellingen is niets terecht gekomen. Opdoeken die handel.

  3. Dat doen ze door oude gebouwen te laten slopen en dikke villa vergunningen verkopen.dat is nou juist waarom ze wegwezen.

  4. Hers, als ik de link lees dan druist dit plan, zoals ikzelf ook al aangaf m.b.t het open houden van de Streek o.a in tegen de doelstellingen die aan de GOM gesteld worden van hogerhand. Ook druist het in tegen de ISG afspraken lees ik in de link. Dan lijkt het mij simpel om naar een rechter te stappen en ev. naar het hoogste rechtsorgaan in ons land. Dan ligt deze zaak volledig stil. En inderaad nu de Gom herzien gaat worden komen er ook op andere plaatsen in de streek opeens nog een aantal nieuwe GOM plannen om de hoek kijken. Gemeente Noordwijk twee vragen wie en wat voor spel wordt hier ook financieel gespeeld? En dit walgelijke plan druist tegen alle uit lovende woorden in van Bloemenbadplaats, Ouality coast Toeristische trekpleister, Kuhroord kip met gouden eieren die de politiek aan het slachten is enz. enz. Dus zo snel mogelijk stoppen met die waanzien. Ik hoop snel op een positieve beantwoording op mijn vragen. Maar zoals zo vaak doet de hele politiek er het stilzwijgen wel toe doen.

  5. Het gaat alleen maar om geld ze hebben helemaal niks met de bollen streek .Het gom is in het leven geroepen door die gemeentes als ze moeten bouwen in eigen gemeente net als in Noordwijk komt er niks vanterecht de helebollen streek staat vol met villa’s je kan geen bollen veld meer zien wat een stelletje huigelaars .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in