Bollenstreek – De Omloop van Noordwijkerhout was de laatste wedstrijd in een serie van acht wedstrijden op drie afstanden van het Zorg en Zekerheid Circuit. Met een goede looptemperatuur, verfrissende regen, een geZZinsloop, ruim 900 deelnemers, jubileumtaart en Fa Adda is daarmee het Z&Z-seizoen 2017/2018 afgesloten. De halve marathon geldt daarbij als een van de mooiste van het Circuit.

De Omloop van Noordwijkerhout, georganiseerd door de plaatselijke atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL), is traditiegetrouw de afsluitende loop in het Zorg en Zekerheid Circuit. Na deze loop worden de klassementen over de korte, midden en lange afstanden opgemaakt. De korte afstand gaat over 5 km. De middenafstand bedraagt 10 km en de lange afwisselend 15 km, 10 EM (16.1 km) of 21.1 km. De eerste wedstrijd van het Circuit werd gelopen in november 2017, de laatste is altijd eind april in Noordwijkerhout. Het startschot werd gegeven door Fa Adda, een bekende hardloopster in Nederland. Fa gaf de lopers de tip mee om vooral te genieten van de wedstrijd en lekker te lopen.

Ook dit jaar was er speciale aandacht voor de jeugd. Om 10.30 uur startte de geZZinsloop waar kinderen tot 12 jaar gratis de 1 km konden lopen. De 5 km of 10 km werden gelopen op een mooi en snel parcours. Het parcours voerde door Noordwijkerhout en langs de bollenvelden die in bloei staan. Zoals bij alle wedstrijden van de NSL werd ook de Omloop door vrijwilligers georganiseerd. Zowel binnen als buiten werden vrijwilligers ingezet Zij verrichtten de taken van posters, verkeersregelaars en voorfietsers. Dat het mensenwerk is, houdt ook in dat er een fout gemaakt kan worden. Een afslag werd verkeerd genomen waardoor de afstand met een kleine 500 meter verlengd werd. Gelukkig ging het met de andere afstanden wel goed. De NSL bestaat dit jaar 50 jaar. Vanwege dit gouden jubileum kreeg iedere 50e finish-er een jubileumtaart. Deze had de toepasselijke tekst “Gezond bewegen doe je bij de NSL”.

De uitslagen van de Omloop 2018 over de 3 afstanden zijn als volgt:

HEREN:

5 km

 1. Farid L’Jahhaoui
 2. Zeb Beelen
 3. Oscar Sebel

10 km

 1. Tom Hettema
 2. Said Kanfaouil
 3. Patrick van der Zande

21,1 km

 1. Mike Teekens
 2. Wilfred Verhagen
 3. Nico Altorf

DAMES:

5 km

 1. Jolijn Swager
 2. Jasmijn Bloemheuvel
 3. Merel van Gaalen

10 km

 1. Nathalie Klaassen
 2. Saskia Heijnen
 3. Anne van der Put

21,1 km

 1. Nancy Sieling
 2. Juliette ten Have
 3. Leone de Voogd

Voor de klassementsuitslagen van het Circuit, zie de website van het Zorg en Zekerheid Circuit 2017/2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in