Pastor Broeder en bestuurslid van de Stichting Begraafplaats Voorhout Theo Blokland kreeg op Allerzielen de eer om de digitale administratie te lanceren. Foto: Emiel van der Hoeven

Voorhout – Voorhoutse grafmonumenten zijn sinds woensdag te vinden op de website van de Stichting Begraafplaats Voorhout. Door middel van foto’s, gemaakt door Hubert Heuzen met behulp van Peter van Leeuwen, zijn de monumenten fotografisch in beeld gebracht. Door middel van een zoeksysteem op namen, datums of grafnummers zijn de bestaande grafmonumenten van de Stichting en de R.K. Begraafplaats over de hele wereld digitaal te zien.

Vóór deze databank werden alle data bij het verwijderen van een grafmonument permanent gewist. Deze unieke gegevens kunnen nu worden bewaard voor het nageslacht door middel van foto’s. Ook zijn er nieuwe plattegronden toegevoegd van de begraafplaatsen om voor bezoekers makkelijk de rustplaats van een overledene te vinden.

De grafmonumenten van de Stichting en de R.K. Begraafplaats zijn te vinden via de link: http://www.begraafplaatsvoorhout.nl/ onder het kopje Gedenktekens en via de website van de Historische Kring Voorhout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in