Greenport verkent haalbaarheid kleinschalige windturbines

Foto Greenport Duin- en Bollenstreek

Bollenstreek – Greenport Duin- en Bollenstreek zoekt ondernemers in de sierteelt om met kleinschalige windturbines duurzame energie op te wekken. Een eerste inventarisatie van deelnemers uit de teelt/broeierij, handel en export en logistiek in de gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen is deze week gestart.

In het landelijk gebied is de combinatie van zon en wind een effectieve manier om de energie op te wekken. Windenergie wordt bovendien opgewekt op momenten dat zonnepanelen minder opwekken en wordt geleidelijk over de dag geleverd. Dit geeft economische voordelen voor de ondernemer en ook een voordeel voor de netwerkbeheerder.

Bedrijven die belangstelling hebben krijgen van de Greenport een quickscan naar de opbrengst van een windturbine. Zij kunnen zich melden via https://www.ltonoord.nl/windenergie

2 REACTIES

  1. begin van het einde, bekende commerciële toepassing: als je iets wilt verkopen altijd minimaal 2 voordelen benoemen en nadelen achterwege laten!

  2. Ja ik wil er ook wel een in me achter tuin voor een tonnetjes per jaar .Toen ze molens in zee gingen zetten was heel Noordwijk er tegen en nu willen ze bij onze achter deur zetten .zet ze lekker in zee heeft niemand er last aan .Van Greenpoort mogen we nergens bouwen maar wel herrie makende molens neer zetten .Het moet niet gekker worden .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in