Foto: René van Dam

Sassenheim – Winnen was de opdracht voor TOP/SolarCompeet om een plek bij de eerste vier te behouden. Nummer 9, Groen Geel/IJskoud de Beste, was daarvoor de uitgelezen tegenstander. Na het onnodige verlies van vorige week was TOP gretig en gebrand op de winst en liet dit vanaf minuut 1 zien. Na de 2-2 nam TOP het initiatief in de wedstrijd en gaf het niet meer uit handen. Met goed en mooi korfbal en 100% inzet werd de wedstrijd na een 8-14 ruststand ruim gewonnen met 19-33. 

Celeste Split en Frank Mostard waren (nog) geblesseerd, maar na een lange periode van blessureleed begon Nick Pikaar eindelijk weer in de basis. Hij was gelijk een belangrijke schakel in zijn vertrouwde vak met Paul Anholts en Barbara Brouwer waarin ook Julia Schuiling weer in de basis begon. Gebrek aan wedstrijdritme was totaal niet merkbaar, want met heerlijke combinaties met vakgenoot Paul Anholts en 7 goals liet hij zien weer terug te zijn. TOP begon scherp en Barbara Brouwer benutte gelijk een strafworp. De 1-1 en 2-1 waren voor Groen Geel, maar na de 2-2 van Sanne Jousma ging het lopen bij TOP. Het samenspel, de snelheid waarmee de bal werd gespeeld, de passing en de goals die daaruit volgden waren een promotie voor de korfbalsport. Groen Geel kon alleen door het benutten van vrije ballen af en toe scoren en werd door het sterke verdedigen van TOP teveel gedwongen tot noodschoten. Bij 4-11 werd de eerste time-out genomen door Groen Geel en deze had, na een prachtige doorloopbal van Jet Hendriks met 1 hand, effect. Een korte fase waarin Groen Geel 4 keer wist te scoren was de concentratie even weg en werd het 8-12. TOP pakte de draad gemakkelijk weer op en Julia Schuiling en Mick Snel bepaalden de ruststand op 8-14. Een mooi uitgespeelde goal van Snel viel net buiten de tijd en telde niet meer.

Korfbalshow

De tweede helft begon met 2 goals voor Groen Geel, maar TOP was gewoonweg een paar maten te groot. In alle opzichten was de ploeg Groen Geel de baas en daardoor kon er aan het doelsaldo worden gewerkt. TOP nam geen moment gas terug en bleef scherp. Met prachtige combinaties, uitgespeelde kansen en goals (Snel vanuit de draai, Anholts na pass op de voeten, Pikaar in de sprong met 1 hand) die de nominatie voor “goal van de week” verdienden maakte TOP er een korfbalshow van. Opvallend waren de 6 goals van Julia Schuiling, want hiervoor had zij maar 7 pogingen nodig. Af en toe scoorde Groen Geel een goal, waaronder ook een hele mooie, maar ondanks dat en de vele wissels kon de ploeg geen moment aanhaken. Bij 16-27 verstapte Tim Flokstra zich en hij moest helaas geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger Wouter de Koning liet zien dit goed te kunnen want hij zette met een afstandsschot de eindstand van 19-33 op het scorebord. Een mooie overwinning voor TOP dat hiermee weer een goede stap zet in de richting van de play-off’s. 

Doelpunten: Mick Snel (7), Nick Pikaar (7), Julia Schuiling (6), Sanne Jousma (3), Jet Hendriks (3), Barbara  Brouwer (3), Paul Anholts (2), Tim Flokstra en Wouter de Koning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in