Noordwijk – De gemeente moet flink in de buidel tasten om het achterstallig onderhoud aan het openbaar groen en de beschoeiingen in te halen.

Voorlopig gaan ambtelijke berekeningen ervan uit, dat ieder jaar 830.000 euro extra moet worden uitgegeven. Dat bedrag komt bovenop de 2,9 miljoen euro, die Noordwijk al kwijt is om het openbaar groen op kwaliteitsniveau B te houden.

Het komende jaar worden alle beschoeiingen gecontroleerd. Verwacht wordt, dat ongeveer 25% van die beschoeiingen in slechte staat is. Dan moet er meer geld bijkomen om die beschoeiingen te vervangen of op te knappen.

3 REACTIES

  1. Ja als je alle mannen ontslaat die in het groen werken dan ga je een keer achter de feiten aan lopen met de Corona hadden ze van het gemeente huis mooi de plantsoenen bij kunnen houden .Het groen groeit waar het niet moet groeien alle fietspaden zijn smal van het groen en dan de overhangende takken .Nee ze investeerde liever in parkeerplaatsen er zijn miljoenen uit gegeven de afgelopen jaren sport complexen afschrijvingen van miljoenen een politie bureau kopen die al van de gemeente is en nog veel meer .En wij maar belasting betalen en jullie op maken .

  2. Alleen rijwegen vrijhouden is essentieel, de rest draagt bij aan een groenere omgeving, minder maaien en snoeien spaart geld en het neemt co2 op.

  3. Volgens mij is dat achterstallig onderhoud in Noordwijkerhout en de Zilk. Waarschijnlijk dat het toen verantwoordelijke college van Noordwijkerhout nooit geld voor onderhoud c.q. vernieuwing van het groen gereserveerd ? Net zoals renoveren van de Schelft, Regeren is vooruitzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in