Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders ziet de komst van twee nieuwe villawoningen aan de Prins Hendrikweg 17 niet zitten. 

Maar de gemeenteraadsleden lieten donderdagavond tijdens de commissie Ruimte weten, dat zij de aanvraag voor dit bestemmingsplan wel degelijk ondersteunen. De initiatiefnemer is al jaren bezig met het verkrijgen van de vergunning; de maximale bouwhoogte is omlaag gegaan naar elf meter en het bouwvolume van de woningen wordt met 1.300 kuub maar liefst 200 kuub minder dan gepland. 

Het college steunt deze plannen niet, zo liet wethouder Theo Alkemade weten. Maar de gemeenteraad heeft hier geen boodschap aan. Zodra het plan goedgekeurd is door de raad kan na jaren van praten de bouw van de woningen beginnen. 

2 REACTIES

  1. In het ene stukje lees ik dat er in het buitengebied 600 GOM woningen gebouwd mogen worden en dan wel weer moeilijk doen over twee woningen aan de Prins Hendrik weg ?

  2. De gemeente doet toch onderzoek naar toeristische uitkijkpunten. Welnu heer van der Niet dit is nou nog 1 van de weinige uitkijkpunten die er in Noordwijk nog over zijn. De andere punten zijn of door villa bouw of door begroeing alle maal verdwenen. Dus koesteren dit punt!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in