(archieffoto)

Teylingen – Het is voor GroenLinks een principiële zaak, en daarom houdt de partij vast aan het streven om te komen tot een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen in de gemeente Teylingen.

GroenLinks-burgerlid Jeroen Tomassen verdedigde woensdagavond in de raadscommissie DEB een motie waarin tot het verbod werd opgeroepen. De ChristenUnie kon de redenatie van GroenLinks om tot een dergelijk verbod te komen grotendeels ondersteunen, maar de andere partijen hadden de nodige bezwaren tegen de voorgestelde motie. Zo zien CDA en PvdA liever dat er een landelijk verbod komt in plaats van een plaatselijk verbod alleen voor Teylingen. Ook burgemeester Carla Breuer vindt dat er op dit moment te weinig argumenten zijn om in Teylingen tot een verbod over te gaan. Zij ziet meer in een eventuele uitbreiding van het aantal vuurwerkvrije zones, die op verzoek van inwoners kunnen worden ingesteld tijdens de jaarwisseling.

Tomassen kondigde na de discussie wel aan dat zijn partij overweegt om in de eerstkomende raadsvergadering met een aangepaste motie te komen, maar het uitgangspunt van een vuurwerkverbod blijft wat hem betreft van kracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in