GroenLinks: sociale huur in Bloementuin

(afbeelding gemeente Teylingen)

Sassenheim – In het nieuwbouwplan Bloementuin in Sassenheim moeten alleen sociale huurwoningen worden gebouwd. Dat wil althans de fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Teylingen.

Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Don Verhoeff is er momenteel in de gemeente Teylingen een tekort van 325 woningen in de sociale sector. Hij ziet de realisatie van het plan Bloementuin, dat moet komen op de voormalige tennisvelden van STV, als een mooie kans om dat aantal te verminderen. “De grond is van de gemeente, dus we kunnen zelf bepalen wat we daar bouwen”, aldus Verhoeff dinsdag in de vergadering van de raadscommissie Ruimte. Ook CDA, PvdA en ChristenUnie hielden een pleidooi voor sociale en betaalbare woningen in het nieuwbouwplan. Fred Koot van Groen & Leefbaar Teylingen was echter bang dat de bouw van alleen sociale en goedkopere woningen zou leiden tot een fors financieel tekort voor het plan. Hij vroeg zich af of de andere partijen bereid waren om geld beschikbaar te stellen om dat tekort op te kunnen vangen. De opmerkingen van Koot werden gesteund door de VVD. Daarnaast wil Dion Piket (Fractie Piket) dat de woningen die gebouwd worden in Bloementuin uitsluitend worden toegewezen aan inwoners van Teylingen.

Wethouder Marlies Volten wees de commissieleden erop dat in het plan de kosten voor de uitplaatsing van STV zijn opgenomen. Het is de bedoeling dat 35 procent van de te bouwen woningen door woningcorporatie Stek zullen worden gerealiseerd. Deze zullen ten goede komen aan jongeren en senioren. Voor de overige te bouwen woningen wil het college een marktpartij zoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in