Grondwaterkosten Noordwijk aan Zee lopen op tot 5 miljoen

Onderzoek op de boulevard (foto: archief)

Noordwijk – De totale kosten om het grondwaterprobleem in Noordwijk aan Zee op te lossen, worden geraamd op 5,1 miljoen euro. Dat blijkt uit stukken van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Bedrijven en particulieren ondervinden al jaren wateroverlast. De kustversterking bleek de oorzaak en een drainage onder de Koningin Wilhelminaboulevard werd eind 2016 als oplossing uitgevoerd. Deze 1 miljoen kostende operatie bleek al snel niet te werken. Na onderzoek is nu gekozen voor horizontale sleuven onder de Parallel Boulevard. Deze worden aangelegd zodra de werkzaamheden aan de weg zullen worden uitgevoerd. Wel blijkt dat door deze diepe sleuven schade aan gebouwen kan ontstaan. De oude en nieuwe kosten van het verhelpen van het probleem, samen met de schade die geleden wordt, is geraamd op 5,1 miljoen euro. Rijnland hoeft dat niet op te hoesten. Omdat er een relatie is met de kustversterking is succesvol een beroep gedaan op een subsidie uit een landelijk hoogwaterbeschermingsprogramma.

2 REACTIES

  1. Dit belachelijk hoge bedrag komt toch weer op het bordje van de belastingbetaler nu het resultaat maar weer afwachten ????

  2. De vraag is of er ook met een gebouwde parkeergarage in het duin grondwateroverlast was ontstaan. De ondergrondse infrastructuur zal er sowieso anders uit hebben gezien omdat het water op grote diepte weg had moeten blijven. Merkwaardig dat er niet is doorgepakt naar een garage in het duin zoals in Katwijk, zou de invloed van de grote hotels erachter zitten? Nu 10 jaar later krijgen ze een parkeer-monopoliepositie en kan een garage in het duin nu opeens wel? Men mag hierom best wat achterdochtig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in