Voorhout – De grootste legpuzzel ter wereld was afgelopen weekend te bewonderen in het clubgebouw van Biljartvereniging Agnes in Voorhout.

Vrijdag werden de laatste stukjes gelegd, zaterdag en zondag kon iedereen het werk van Kees van Velzen, voormalig wethouder, komen bekijken. 54.000 stukjes legde Van Velzen, het resultaat is een puzzel van ruim 8,5 bij ruim 2 meter. Onderwerp: vijftig beroemde schilderijen.

Kees van Velzen is al sinds zijn vroegste jeugd een enthousiast legpuzzelaar. Begonnen met een puzzel van 160 stukjes, werden de puzzels steeds groter en lastiger te leggen. In zijn tijd als wethouder legde hij moeilijke puzzels om te ontspannen.

1 REACTIE

  1. Geweldig.
    Ik zit te dubben om ook deze puzzel aan te schaffen maar ik heb een vraag. Is zie nogal wat “witte” stroken tussen de verschillende afbeeldingen. Geeft dat geen problemen? Ik vraag dit omdat ik een puzzel van 18000 stukjes heb waarbij de tussenstroken alleen maar uit goud bestaan zonder motief en dat is niet te leggen. Daarna heb ik wel een puzzel van 40320 stukjes gelegd en daar was dat probleem niet aanwezig.
    Het zijn toch 27 zakken met daarin een kompleet gedeelte?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in