Noordwijk – Voor de 68 sociale huurappartementen in Offem Zuid hebben zich 1.239 belangstellenden gemeld bij woningcorporatie Stek. Het gaat om twee- en driekamerappartementen, waarvan de huur eind januari 2023 ingaat.

De inschrijving sloot op 9 november. Komende week horen de inschrijvers of ze in aanmerking komen voor een appartement. Dat gaat via lokaal maatwerk: huurders van een sociale huurwoning van Stek uit de gemeente Noordwijk gaan voor, gevolgd door huurders van een sociale  huurwoning van St. Antonius van Padua uit de gemeente Noordwijk.

Daarna volgen Stek-huurders uit Hillegom, Lisse of Teylingen. Tenslotte komen alle overige woningzoekenden aan bod.

Voor een eerder project op de plek van een parkeerterrein en sporthal aan de Duinwetering meldden zich voor 63 woningen 3.373 belangstellenden.

 

 

 

7 REACTIES

 1. Vinden jullie dat gek ik niet en maar tegen houden het bouwen in Boekhorst en ze trappen er nog in op dat provincie huis .Nieuwen locaties..Er liggen hele stukken grond al klaar en je ziet geen bouwerij starten .Zijn jullie er nog niet achter dat er woning noot is in Noordwijk .Kijk maar naar de inschrijvingen .Of zijn jullie blind en doof .

 2. WAANZIN!
  Wie er nu nog beweert dat we genoeg sociale huurwoningen hebben in de gemeente Noordwijk…..of voldoende (gaan) bouwen…

 3. Jammer dat de Noordwijkse starters weer achter het net vissen ten gunste van de Stek huurders uit Hillegom, Lisse en Teylingen.

  • Helemaal mee eens, Joris.
   En bovendien, waarom hebben mensen die al een sociale huurwoning hebben voorrang? Waarom niet de plaatselijke jongelui die al jaren wachten of de mensen met urgentie/spoed?
   Die zouden voorrang moeten hebben.

 4. (Oudere)Mensen die in een ( grote) huurwoning wonen, vaak nog maar met zijn tweeën, nadat de kinderen uitgevlogen zijn, zijn best bereid kleiner te gaan wonen, en hun grote woning ter beschikking te stellen voor een gezin met kinderen. Edoch…die bereidwillige ouderen schrikken zich een rotje als ze de huren vernemen van een appartement. Dat is vaak honderden euro’s boven de huidige huur. Meer voor minder…daar trapt geen mens in. Ik verwacht dan ook niet dat sociale huurders van Stek en Padua hierin trappen.

 5. Valt mij op dat zich voor dit project ongeveer 2000 mensen minder hebben aangemeld dan voor het vorige project.
  De reden hiervoor lijkt mij interessant.

 6. Goed dat mensen uit de gemeente Noordwijk voorrang krijgen en met name de doorstromers zoals mijn moeder. Sinds het overlijden van mijn vader woont zij alleen in een te groot huis waar ook een klein gezin kan wonen.
  Er is enorme behoefte blijkt nu wel weer, aan betaalbare woningen. Ik de afgelopen vijf jaar hebben CDA en VVD geen enkel nieuw woningbouw plan opgestart menu’s het gelukt om zekere eigen bouwgrond weg te gooien en daarmee ook miljoenen euro’s van de inwoners. En nog steeds wordt verwezen naar onduidelijke of onhaalbare plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in