Grote brand Hillegom, persoon vermist

Brand aan Stationsweg in Hillegom (Foto: Willem Hogenkamp)

Hillegom – In drie woningen – een hoekpand en twee panden daarnaast – aan de Stationsweg in Hillegom brak donderdag rond 4.45 uur brand uit.

De brandweer sprak van een ‘zeer grote brand’, maar die was rond 6.15 uur geblust. Een persoon wordt vermist. ‘Of die binnen is, weten we niet’, vertelt de brandweerwoordvoerder. ‘Vanwege de hitte konden we niet naar binnen.’

Foto: Willem Hogenkamp

Het vuur woedde op de bovenste verdieping en de zolder. Die zijn volledig uitgebrand. ‘Mogelijk was die vermiste persoon niet binnen, maar diegene is in ieder geval niet gezien.’
Hoeveel mensen er precies in de woningen aanwezig waren op het moment dat de brand uitbrak, kan de brandweer niet zeggen. ‘Maar er kwamen meer mensen uit de woningen dan er staan ingeschreven.’ Volgens andere media worden meerdere personen vermist.

De muren van de getroffen woningen zijn instabiel door het wegbranden van balken, meldt de brandweer. De naastgelegen woningen worden gecontroleerd om te bekijken of de bewoners van die huizen wel kunnen terugkeren.

Foto: Willem Hogenkamp

1 REACTIE

  1. Treurig. Het was zo’n mooi hoektand, de vroegere VIVO. Ik heb er mooie herinneringen aan. Maar het was extreem verwaarloosd, een schande, op die markante plek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in