Foto Katie Aartman

Noordwijkerhout – Een grote brand heeft zaterdag sport- en recreatiecentrum De Schelft in de as gelegd. Bij het ontdekken van de brand, zaterdagochtend kort voor 9.00 uur, waren er enkele mensen in de Schelft aan het sporten. Zij konden op tijd wegkomen, gewonden zijn niet gevallen. Vanwege de rookontwikkeling is bewoners van de wijk Mossenest gevraagd ramen en deuren dicht te houden en de mechanische ventilatie uit te schakelen. Er ging ook een NL Alert uit. De brand is ontstaan in een technische ruimte op de eerste verdieping. Omdat het een oud gebouw is, met een gesloten zolder, was het lastig de brand te bestrijden. Al snel werd opgeschaald naar zeer grote brand; korpsen uit de omgeving assisteerden bij het blussen. Burgemeester Wendy Verkleij en de wethouders Sjaak van den Berg en Dennis Salman waren bij de brand aanwezig en reageerden met: “Dit is een ramp voor Noordwijkerhout.” Carnavalsvereniging De Kaninefaaten had haar opslag in De Schelft. De brandweer heeft enkele spullen kunnen redden, het meeste is in de brand verloren gegaan. De brandweer heeft het zwembad kunnen behoeden voor de brand.

Lees hier alle berichten over de Schelft

Vanuit de lucht is de schade goed te zien (beeld: Maurice Hoogeveen)

Lees hier alle berichten over de Schelft.

5 REACTIES

  1. Dat doet zeer Voor al de Noordwijkerhouters maar er waren al plannen voor een andere Schelft gem Noordwijk trekken die portemonnee.

  2. Dat gebouw was grotendeels toch al afgeschreven, hup iets mooi nieuws en dak vol zonnepanelen en penthouses met mooi uitzicht erop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in