Lisse/Hillegom/Teylingen – Militairen van het Korps Nationale Reserve houden een grote oefening in de gemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom. Dat doen ze op 26, 27 en 28 oktober. Elk jaar oefenen de landmachtmilitairen verschillende onderdelen van militaire operaties tussen -en samen met – de lokale bevolking. Dit jaar doen zij dat in de Bollenstreek.

 

Een belangrijk onderdeel van de oefening is het contact met burgers. De militairen zullen dit contact dan ook opzoeken. Als inwoners vragen hebben, kunnen zij die altijd aan de militairen stellen. Inwoners kunnen op verschillende manieren in contact komen met de militairen. Zowel overdag, ’s avonds als ’s nachts zijn ze te zien tijdens patrouilles te voet en met voertuigen. Op donderdag 26 en vrijdag 27 oktober richten de militairen controlepunten in om passerende personen en voertuigen te controleren, waarbij deelname vrijwillig is. Tijdens de oefening zijn de wapens van de militairen zichtbaar aanwezig. Zij hebben oefenmunitie, maar maken daar niet actief gebruik van.

 

Commandant Van der Linden draagt na deze oefening het commando over aan zijn opvolger. Normaliter vindt een dergelijke ceremonie plaats op een kazerneterrein. Dankzij de medewerking van Woonstichting Vooruitgang vindt de commando-overdracht zaterdag 28 oktober om 14:30 plaats op het plein van Woonservicecentrum Sassembourg in Sassenheim, Jan van Brabantweg 1.

De oefening start op woensdag 25 oktober in Den Haag. Daar krijgen de militairen hun opdracht van de commandant. Donderdagochtend 26 oktober starten zij met het inrichten van tijdelijke locaties bij de brandweerkazerne in Sassenheim, sporthal De Tulp in Voorhout, Sport- en Recreatiecomplex Wasbeek in Sassenheim, bij de parkeerplaats van FC Lisse en er volgt nog een locatie in Warmond. De commandopost komt bij de brandweergarage in Sassenheim. Vooraf worden niet alle onderdelen van de oefening bekend gemaakt, omdat het onbekende een belangrijk trainingselement is. Militairen moeten in staat zijn om in een veranderende omgeving de juiste keuzes te maken om hun taken uit te voeren

 

6 REACTIES

  1. Lekker handig bij de wasbeek het parkeer terein is al zo klein en dan komen er ook allemaal voertuigen te staan zeker kunnen de mensen hun auto niet kwijt als ze met de trein gaan waarom gaan ze niet bij Teylingen voetbal staan daar heb je een groot grasveld

  2. De Natress een eenheid die een goede bijdrage levert aan de toch al lastige situatie van Defensie. Hier moet je niet over zeuren maar toejuichen. Militairen die zich in hun vrije tijd inzetten voor het beoefenen van lokale crisissituaties. Hopelijk hebben we ze nooit nodig maar je kunt ze beter achter de hand hebben dan zonder zitten.

    • Ik nodig jullie van harte uit om vooral langs te komen in plaats van kritiek te leveren. Maak een praatje met deze militairen of verdiep je eens in de historie van dit leger onderdeel en hou op dat zeuren dat je er last van hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in