
Noordwijk – De werkzaamheden die momenteel plaatsvinden in de Hoofdstraat waren bedoeld om de afvoer van regenwater in de winkelstraat te verbeteren. Vrijdagochtend ging het echter mis.
Bij het werk is een hoofdwaterleiding geraakt, waardoor een deel van de Hoofdstraat is veranderd in een rivier. De brandweer heeft direct alle putten opengezet om het water zo goed als mogelijk af te voeren. Dat heeft echter niet kunnen voorkomen dat een deel van de winkels het niet droog hield.
Tegen 9.30 uur kon het lek voorlopig worden gedicht. Dunea verwacht nog de rest van de dag nodig te hebben voor de reparatie. De watervoorziening van omwonenden is voorlopig afgesloten.

Ook dat nog. Sterkte winkeliers.
Gaat het hier om drinkwater dus, wat uit de kraan hoort te komen?
Klopt.. en dat komt momenteel NIET uit de kraan.
Elke zoveel meter zit een rond putje in de straat met een afsluiter, deze staan ingetekend maar je moet ze in alle chaos wel weten te vinden. Het dichtdraaien hiervan is zwaar en duurt wel een paar minuten en een stuk waterleiding heeft er uiteraard minimaal 2 en soms meer die je moet opzoeken. Dunea moest ook eerst van elders komen, al met al kan het dus wel een uur duren voor het lekken is gestopt.
Er zijn toch tekeningen en maten waar zo’n pijp loopt .Sterkte Hoofd straat.
Ja maar liggen best een eind van elkaar af soms, een deel lag ook waar het water stroomde of bagger dreef, je bent zowat een half uur bezig want er waren ook 4 afsluiters voor dit stukje. En dan sta je in je eentje loodzwaar te sjorren.. komt geen eind aan aan zo’n verroeste kraan met fijne spindeldraad.
Wij hebben tegen 10.00 weer water uit de krasn
Het wil maar niet lukken met boren in Noordwijk eerst de boulevard en nu de hoofd straat en nu maar hopen dat het water een keer naar Noordwijk Binnen gaat .Stel dat Noordwijk binnen er niet was kon je geen auto rijden geen bloemen kopen en niet pinnen .En niet te vergeten geen slager .eEen ding kan je wel op zee kuren in de natte kelders .
Totaal onbegrijpelijk dat dit gebeurt. Tijdens mijn werkzame leven heb ik ook vaak met grondwerk te maken gehad. Het eerste wat je deed was een klick melding. Hieraan gaf je aan wat voor werk je moest uitvoeren. Dan kreeg je van de klick alle tekeningen waar leidingen, kabels en alle in de grond verblijvende zaken voorkwamen in het werkgebied. De consequentie van dit alles was: als je niet aanmeldde bij klick dat alle door de aannemer veroorzaakte schade door die zelfde aannemer VERGOED moest worden. Je bedacht je dus wel 10 keer om je niet aan te melden bij het klick. Mocht er toch een kabel geraakt worden die niet op de klick tekening stond, maar dat gebeurde practisch nooit,(misschien is er hier sprake van?) dan had je hier geen schuld aan want je had aan je verplichtingen voldaan. Ik vraag mij dit af, bestaat deze melding niet meer of zijn er geen cosequenties meer verbonden aan zulke gebeurtenissen. Hier lijkt het wel op want je leest dit soort zaken bijna dagelijks in de krant. Dit kan wat worden als straks de Paralel Boulevard op de schop gaat met sleuven van acht meter diep! Dan krijgen wij er een binnenzee bij als daar zoiets gebeurt!!Kan iemand mij antwoord geven misschien iemand van de GEMEENTE want die is tenslotte de opdrachtgever.
Klickmeldingen moeten altijd, maar soms gaat het toch mis. Ik heb zelf bij een verbouwing ook uiteraard eerst een klickmelding gedaan. Helaas lag de gasleiding niet op de plek zoals op de kaart ingetekend was…..gevolg: de gasleiding werd geraakt bij het graven.