Taart bij de start van de ambtenarenorganisatie voor Hillegom, Lisse en Teylingen.

Teylingen – Tijdens de commissie Duurzaamheid, Economie en Bestuur (DEB) kwam ook de begrotingswijziging ad 600.000 voor de ambtelijke werkorganisatie HLT aan de orde.

Het was niet allen de hoogte van het bedrag waar het over ging, maar het CDA maakt zich ook grote zorgen over het hoge ziekteverzuim, onrust onder het personeel en het nog steeds grote aantal vacatures binnen de ambtelijke organisatie. TriLokaal vraagt zich af wanneer men nu eindelijk eens dat lang beloofde evaluatierapport tegemoet mag zien. De Christen Unie roept het college op om nog eens goed te kijken naar de thuiswerksituatie van de ambtenaren, Progressief Teylingen is bang dat de ambtenaren verzuipen in het werk. D66 vindt de situatie ook zorgelijk en komen in de raadsvergadering op 15 december met een amendement.

Burgemeester Breuer gaf in haar reactie aan dat de vacatures heel lastig te vervullen zijn en dat er inmiddels een recruter is opgezet om ook door het gebruik van de sociale media om met name jongeren te verleiden tot het komen werken binnen de HLT-organisatie. Er is geen onrust onder het personeel en het ziekteverzuim waar veel partijen hun zorgen over uitten is binnen HLT niet hoger dan in vergelijkbare gemeenten.

De evaluatie waar TriLokaal naar vroeg, komt er mede door personeelsgebrek pas in het eerste kwartaal in 2023. Tot slot zegde burgemeester Breuer de raad toe dat zij binnenkort een presentatie kunnen verwachten om hen meer inzicht te geven in de huidige organisatie.

1 REACTIE

  1. Laat Teylingen zich nu gewoon bemoeien met de eigen dorpen Sassenheim, Voorhout en Warmond en niet met Hillegom en Lisse. Laat Lisse en Hillegom fuseren tot eén gemeente of laat ze zelfstandig hun eigen broek ophouden. Binnen de gemeente Teylingen hebben ze al moeite met communicatie onderling. Een aantal partijen in Teylingen maakt zich zorgen over het welzijn, hoog ziekteverzuim en werkdrukvan de ambtenaren in de ambtelijke werkorganisatie H(illegom)T(eylingen)L(isse). Burgemeester Breuer ontkent glashard dat er problemen zijn binnen de HTL. Hoezo (onnodige) miscommunicatie? Een evaluatierapport m.b.t. de HTL blijft ook maar uit. Dat zou uitsluitsel kunnen geven met harde cijfers dat HTL niet werkt. Dus ophouden dat rapport dan maar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in