Grotere algemene reserve Teylingen

Foto PB

Teylingen – De algemene financiële reserve van de gemeente Teylingen zal komend jaar fors toenemen. Oorzaak hiervan is het vrijkomen van een lening van 25,5 miljoen euro van de gemeente aan de Bank Nederlandse Gemeenten.

De gemeente Teylingen heeft indertijd als aandeelhouder een bedrag ontvangen van de verkoop van energiebedrijf Nuon aan het Zweedse Vattenfall. Dit geld is uitgeleend aan de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), dat daarvoor jaarlijks een bedrag van 900.000 euro aan rente aan Teylingen betaalde. Deze lening komt echter komend jaar vrij, en BNG is vanwege de ontwikkelingen op de rentemarkt niet van plan om deze lening te verlengen. Daardoor vloeit het geld weer terug naar de gemeente Teylingen. Voor de gemeente betekent dit dat de jaarlijkse rente-inkomsten van 900.000 euro wegvallen, zo wordt duidelijk uit de meerjarenbegroting voor de komende jaren.

Omdat het gezien de ontwikkelingen op de geldmarkt er niet naar uitziet dat de gemeente Teylingen het geld elders tegen een aantrekkelijke rente kan uitzetten, zal de betreffende 25,5 miljoen euro worden toegevoegd aan de algemene financiële reserve van de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in