Voorhout – In een werkelijk bomvolle sporthal De Tulp heerste een cupsfeertje van ongekende omvang voor de returnwedstrijd van Foreholte tegen Z.A.P. om een plek in de eredivisie. Z.A.P. kwam met twee bussen om het eigen team aan te moedigen. Voorhouts Purple United had ook zoveel mogelijk mensen gemobiliseerd. Er werd beslist niet te makkelijk over gedacht. Ook de paars/witte confettislingers waren weer van de partij, wat nog tot enig uitstel van het beginsignaal leidde. Maar dit kon de pret niet drukken, want Foreholte wist, ondanks dat verschillende meiden gaan stoppen, het team voor de eredivisie te behouden door na een 18-11 ruststand met 35-25 te winnen (vorige week was het 25-31 voor Foreholte).

Het eerste kwartier gingen de teams gelijk op. Z.A.P. had hele goede plannen en hoopte op een stunt. Foreholte verslikte zich geregeld in de foute afspeelballen en Z.A.P. was er als de kippen bij om dit via een snelle tegenaanval af te straffen. Na 20 minuten was het 10-8 en zakte Z.A.P. wat in. Dat heeft Foreholte wel geleerd in de eredivisie, om nooit op te geven, hoewel er ook wedstrijden bij waren die onnodig werden verloren. In de laatste 10 minuten van de eerste helft liep Foreholte weg van Z.A.P., met schoten uit alle posities, naar een 18-11 ruststand. In de tweede helft startte coach Ken van Hasselt met een ander basisteam. Dit liep niet zo gesmeerd, zodat Z.A.P. binnen 10 minuten terug kon komen tot 21-18. Hierop koos de coach van Z.A.P. voor een extra speelster in het veld en een leeg doel. Net als vorige week profiteerde de Voorhoutsen hier gretig van en drie speelsters wisten het lege doel te vinden. De verdediging acteerde als vanouds. Het leek erop dat het gedaan was met de dadendrang van Z.A.P., maar ze zetten hun schouders eronder en bleven Foreholte bij de les houden met prima acties. Dit kostte hen wel veel kracht en het kaarsje ging langzaam uit. Geroutineerd speelde Foreholte de wedstrijd uit en nam de laatste vijf minuten met wissels afscheid van drie speelsters. De uitslag werd uiteindelijk 35-25. De scores kwamen van Ramona Vink, Marisha vd Geest en Naomi Hoogervorst allen 5 maal, Britt van Leijden 4 maal, Chantal Slegtenhorst, Dana van der Vlugt-Vincenten en Saskia Kolster 3 maal, Malu Oud-Zandbergen en Melanie Zwaan 2 maal. Kim Schuurbiers, Nikki vd Post en Mayra de Boer scoorden één maal.

Om verschillende redenen werd afscheid genomen van Mariëlle Zonneveld en Anne van der Vlugt in de begeleiding, keepsters Williënne vd Plas en Marit Huiberts en speelsters Dana vd Vlugt-Vincenten (zwanger), Ramona Vink en Malu Oud-Zandbergen.

Hiermede eindigt het seizoen 2017-2018, als geheel een prima resultaat. Er rest nu nog een eindfeest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in