Voorhout – De start van de eredivisie staat in het teken van de vele onderbrekingen in verband met Europese wedstrijden van een aantal ploegen. Na eerst van landskampioen V.O.C. en daarna van bekerwinnaar Dalfsen verloren te hebben, lag de competitie even stil. Afgelopen zaterdag werd de derde wedstrijd gespeeld en Foreholte had V& L uit Geleen op bezoek. Dit team, dat op een gedeelde eerste plaats staat in de eredivisie, liet zien, dat met meer trainingsuren meer bereikt kan worden. Hoewel het 27-32 verlies, na de 16-18 ruststand, geenszins aangaf dat de Foreholte dames niets in de eredivisie te zoeken heeft.

Foreholte startte voortvarend. De doelpunten vielen om en om. Halverwege de eerste helft stond het 9-10. De Voorhoutsen hadden voornamelijk moeite met het snelle omschakelen van aanval naar het verdedigen. V& L maakte hier gebruik van door snelle tegenaanvallen. Tot halverwege de tweede helft kon het hardwerkende Foreholte het bijbenen. Het was toen 24-24. Daarna liep V & L bij Foreholte weg, want de Voorhoutsen konden 10 minuten het doel niet vinden. Het gat was geslagen en Foreholte kon het niet meer dichten. Eindstand 27-32.

Zaterdag 4 november is er een wedstrijd in Venlo. Het zal er wederom om gaan spannen. Wellicht dat de dames de twee punten uit Limburg kunnen meenemen, dat zou verrassend zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in