Voorhout – De handbalsters van Foreholte pakten eindelijk de eerste punten in een uitwedstrijd tegen een tegenstander van gelijke waarde. Maedilon/VZV uit ‘t Veld probeerden de punten thuis te houden, maar ze verkeken zich op de dadendrang van het team uit Voorhout. Als één team namen de Voorhoutsen vanaf het begin de leiding. Halverwege was het 11-17 en na een super spannende tweede helft was het uiteindelijk 22-25 voor Foreholte.

Op volle oorlogssterkte gingen de dames van trainer/coach Ken van Hasselt helemaal voor de twee punten. Helaas zaten Marisha vd Geest en Marit Huiberts geblesseerd aan de kant. Foreholte kwam goed uit de startblokken en VZV schrok hiervan. Binnen drie minuten stond het 0-4. VZV liet het er niet bij zitten en vocht zich terug met hun snelle, beweeglijke spel en goede afstandsschoten. Na elf minuten was het 5-6. Foreholte paste daarop de verdediging aan en VZV had hier zichtbaar moeite mee. Ze kwamen bijna niet door de sterk opererende defensie. Dat gaf aanvallend ook vleugels. Vanaf diverse posities was er gevaar. De 11-17 ruststand was verrassend, maar niet minder terecht. De tweede helft kende een bijzonder verloop. Door sterk verdedigen, goed keeperswerk, fouten in het afspelen lukten het beide teams om bijna 9 minuten niet te scoren. In de sfeervolle sporthal van VZV zat iedereen op het puntje van de Noordhollandse banken. De eigen speelsters deden er alles aan om Foreholte een halt toe te roepen. Halverwege de tweede helft was het 14-20 en met nog zes minuten te spelen kroop VZV dichterbij tot 19-24. Hierna stopte keepster Mayra de Boer met een geweldige reactie een break van VZV. Met nog drie minuten op de klok was het 20-25. Met twee goed uitgevoerde breaks als afsluiting was het VZV uiteindelijk toch niet gelukt om Foreholte op de ranglijst voor te blijven. Eind 22-25.

Scores van: Dana vd Vlugt-Vincenten 10 (5 penalties), Kim Schuurbiers 6, Ramona Vink 2 en 1 van Lot van Kampen, Nikki vd Post, Naomi Hoogervorst, Malu Oud-Zandbergen, Saskia Kolster, Chantal Slegtenhorst en Britt van Leijden .

 

Dinsdagavond 9 januari 20.00 uur wordt de wedstrijd tegen VOC in Amsterdam van zaterdag 13 januari vooruit gespeeld. VOC is de huidige landskampioen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in