Voorhout – Zaterdag voor Kerst stond er nog één wedstrijd voor de Voorhoutsen op het programma. De nummer 2, Quintus uit Kwintsheul, was naar Voorhout gekomen op volle oorlogssterkte. Foreholte daarentegen had de dag voor de wedstrijd de bruiloft gevierd van schutter Dana van der Vlugt-Vincenten. Niet iedereen was dus even fit en opbouwster Marisha vd Geest ontbrak zelfs, want ze was aan haar knie geopereerd. Helaas bleek Quintus veel te sterk en wist na een 10-23 tussenstand halverwege met 26-44 de punten binnen te halen.

Quintus ging de wedstrijd furieus van start en voordat Foreholte het in de gaten had stond men na acht minuten al met 1-8 achter waarvan zes breaks. Trainer/coach Ken van Hasselt vroeg gelijk een time-out aan, om aanwijzingen te geven. Maar zowel fysiek als technisch, taktisch en conditioneel kwam zijn team duidelijk tekort. Halverwege de eerste helft was de stand 4-13 en hoewel Foreholte hierna wel wat terug deed, ging Quintus ook door met scoren. De ruststand was een verschil van 13 scores, 10-23. In het begin van de tweede helft leek het erop, dat de Voorhoutsen overlopen zouden worden. Zwakke schoten op doel en/of foutieve aanspeelballen zorgden voor een 14-31 tussenstand na acht minuten. Vanaf dat moment veerde Foreholte op en wist achter elkaar ook het net te vinden. Dit voornamelijk door mooie afstandschoten van Dana van der Vlugt (zij scoorde totaal 8x) en het goede keepsterswerk van Mayra de Boer.

Halverwege de tweede helft was het 20-31, dus tijd voor de coach van Quintus voor een time-out. Dat het scoreverloop snel kan veranderen, bleek maar weer eens. Foreholte scoorde nog wel, maar moest zich gewonnen geven aan het snelle, beweeglijke spelletje van Quintus. Einduitslag 26-44. Voor Foreholte scoorden Dana van der Vlugt-Vincenten 8, Naomi Hoogervorst 4, Chantal Slegtenhorst en Saskia Kolster en Melanie Zwaan allen 3 en 1 x scoorden Kim Schuurbiers, Britt van Leijden, Lisanne Ruiter, Nikki vd Post en Merel van Drueten.

Zaterdag 6 januari is de eerstvolgende wedstrijd in 2018 in ’t Veld tegen V.Z.V. Aanvang 20.45 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in