Voorhout – De handbalsters van Foreholte hebben hun eerste wedstrijd in de eredivisie verloren. Helemaal een schande was dat niet, want de tegenstander was landskampioen VOC. Tot 6-7 kon Foreholte het bijbenen, maar daarna werd het verschil groter. Op doel stond junior keepster Marit Huiberts vanwege een blessure van doelvrouw Willienne van der Plas. Zij keepte een goede wedstrijd en stopte onder meer twee strafworpen. Bij rust was het 10-17. In de tweede helft werd voor elke meter gevochten, maar de wedstrijd eindigde in 22-32 voor VOC.

Het verslag van de club:

Foreholte had zaterdag gelijk al de landskampioen V.O.C. uit Amsterdam op bezoek in de sporthal de Tulp in Voorhout. De hal was bomvol en met de ondersteuning van de houseband Purple United kon het niet anders , dat met name Foreholte, dat 28 jaar geleden ooit debuteerde op dit niveau, enorm gemotiveerd was. Dat het lastig zou worden lag voor de hand, maar niets was minder waar, V.O.C. moest volledig aan de bak om de punten mee te kunnen nemen.

Foreholte dat vanwege een blessure van keepster Williënne van der Plas een beroep moest doen op de beide junioren van 16 jaar Marit Huiberts en Romy Verweij was verder compleet en iedereen was er klaar voor. Foreholte had helaas niet mee, dat de trainer/coach van V.O.C. Ricardo Clarijs veel wist van Foreholte, omdat hij afgelopen jaren in Voorhout aan het werk was. De start was daarom voor V.O.C. Binnen twee minuten was het 0-3. Foreholte gaf geen krimp en scoorde brutaal twee keer tegen. Op doel stond de 16 jarige Marit Huiberts , die de wedstrijd van haar leven keepte en wist o.a. twee strafworpen te keren. Twaalf minuten hield Foreholte de score bij, het was toen 6-7, maar toen liep V.O.C. langzaam weg van de Voorhoutsen. Foreholte vocht voor wat ze waard was en er ontstond een redelijk gelijkwaardige wedstrijd. De Voorhoutsen hadden met name moeite met de stugge verdediging van V.O.C. en aanvallend hadden zij allerlei trucjes om spelsituaties te beïnvloeden. Maar het was dankzij het Voorhoutse spel, dat V.O.C. niet in haar normale spel kon komen. Na dertig minuten was het 10-17. Dit verschil van zeven doelpunten kon Foreholte in de tweede helft heel lang handhaven. Dankzij prachtige doelpunten van met name Dana Vincenten en Ramona Vink en prima keeperswerk van Marit Huiberts en Mayra de Boer kon de landskampioen niet verder afstand nemen. Er ontstond een mooi sportief duel, waarbij Foreholte wel moeite had met het fysieke verdedigen van V.O.C. Echter tot vijf minuten voor tijd was het verschil nog steeds als bij rust namelijk 7 doelpunten. Door wat ongelukkige situaties kon V.O.C. aan het eind nog extra scoren, zodat het verschil bepaald werd op tien. Uitslag 22-32. Voor de Foreholte dames een prima debuut in de eredivisie. Over twee weken gaat de reis naar Dalfsen, de bekerwinnaar en verliezend kampioen. Voor Foreholte scoorden: Dana Vincenten en Ramona Vink beide 7, Marisha vd Geest 4, Kim Schuurbiers 2, Lot van Kampen en Saskia Kolster beide 1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in