Voorhout – Na een uitgesproken sportief en vooral succesvol seizoen 2016-2017 keert het vlaggenschip van Foreholte handbal na 28 jaar terug op het hoogste plan:dé eredivisie.

Als nummer 1 werd de eerste divisie afgesloten en hierdoor hoefden de handbalsters geen nacompetitie te spelen; zij waren direct geplaatst. Hierna volgden ongekende feestelijkheden. (want feestvieren kunnen de dames misschien nog wel beter dan handballen). Wat dat betreft is er met de teamspirit niets mis. En dat kan vaak van doorslaggevende betekenis zijn. Echter de dames kregen ook een domper te verwerken, want coach/trainer Ricardo Clarijs kreeg na het kampioenschap een verbeterde aanbieding, om bij landskampioen V.O.C. uit Amsterdam aan de slag te gaan. Natuurlijk gunde iedereen bij Foreholte hem deze kans, maar er moest nog wel een capabele trainer/coach gevonden worden. (naast ex-international Matthijs Vink die ook gedeeltelijk training geeft en zo nodig kan coachen). Het werd na overleg Ken van Hasselt en hij heeft nu de voorbereiding met de Voorhoutsen achter de rug. De strand en duintrainingen werden door de fysiotherapeute verzorgd. Trainingsweekenden en oefenwedstrijden werden afgewerkt o.a. in Aalsmeer, Voorhout, Sint Truiden, Houten, Cothen. Het team kan terugkijken op een nuttige periode. Helaas was topschutster Wendy Smits hier niet bij. Vanwege persoonlijke omstandigheden is zij gestopt. Dat is een flinke aderlating voor het team. Maar ze hebben elkaar als team en er zijn altijd nog de supporters van Purple United. Bovendien zullen toch ook jonge speelsters ingepast moeten gaan worden.

Op de website van Foreholte handbal, op de posters of bij het verslag kunt u de aanvangstijden van de wedstrijden vinden. De Voorhoutse dames treffen het gelijk, want op zaterdag 23 september staat Ricardo Clarijs voor de Tulp met zijn V.O.C landskampioen 2016-2017. Zaterdagavond 30 september is er een oefenwedstrijd en de tweede competitiewedstrijd is op zondag 7 oktober om 15.00 uur in Dalfsen, winnaar van de beker, de supercup en tweede in het klassement. Twee flinke beproevingen, maar Forehole kan er met opgeheven hoofd heen, ten slotte blijft de bal rond. Naast V.O.C. en Dalfsen treffen zij ook in de eredivisie de teams van V.Z.V. (’t Veld),  Quintus (Kwintsheul), V & L (Geleen), E & O (Emmen), Venlo, S.E.W (Nibbixwoud), Borhave. Het gaat ongemeen spannend worden. Eind maart, begin april ontstaat er een kampioenspoule ( gevecht om de landstitel) en een degradatiepoule (strijden om alsnog in de eredivisie te kunnen blijven). Tijdens de competitie  wordt op doordeweekse avonden de bekercompetitie afgewerkt, net als eventuele Europacup wedstrijden. Vanaf 1 december wordt in Duitsland het wereldkampioenschap voor dames verspeeld. Nederland moet hoge ogen kunnen gooien. Het is goede promotie voor het Nederlandse handbal en de wedstrijden worden in ieder geval door Ziggo uitgezonden. Komt u ook gerust kijken in sporthal de Tulp in Voorhout. Tegen een kleine vergoeding of door het aanschaffen van een seizoenskaart bij de kassa kunt u blijvend genieten van deze zaalsport en haar sfeer. In de Tulp wordt er altijd op zaterdagavond gespeeld. Aanvang 20.45 uur. De Foreholte dames zien u gaarne op de tribune. Hopelijk wordt het weer een onvergetelijk jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in